zondag 9 september 2018

Ontsnappen/ontspannen


Vakanties geven mij vaak een heerlijk gevoel. Ook al gaan wij echt niet alle vakanties weg van huis, voel ik ook thuisblijvend, in de vakantie een heerlijk gevoel, het-ik ontsnap aan diverse verplichtingen/sleur-gevoel. Een gevoel van vrijheid en eindeloze avonturen, van tijd voor allerlei creatieve uitingen, van laat naar bed, of juist extra vroeg, uitslapen en van gezelligheid, van extra tijd voor alles wat je maar wil of voor juist lekker niks. Lekker een tijdje OFF-LINE...ook verslavend hoor. Ik kwam bijna niet meer uit die modus.
Een beetje het ik ga spannende jongensboekavonturen beleven, kamperen, stokken zoeken, dingen plukken, vuurtje maken, ukelele (leren) spelen.
De langste vakantie is ook meestal in de zomer, en dat vind ik sowieso wel de beste tijd van het jaar.
Warm, zonnig, lange dagen, veel buiten kunnen leven, heerlijk veel vers fruit en groente, wat allemaal beter smaakt. 
Ze duren mij altijd te kort. Ook als kind vond ik dat al, ik verveel me nooit. Dan kom ik weer bij de uitspraak terecht dat vervelen goed voor je zou zijn, voor je ontwikkeling enzo, dat roep ik dan ook wel eens tegen mijn eigen jongsten als die wel eens zeggen dat zij zich vervelen.
De enige verveelmomenten van mijn leven die ik me nog levendig kan herinneren, zijn mijn jaren op de middelbare school (VWO). De lessen daar gegeven, de stof zo weinig levendig, het monotone gemummel van de docent op de achtergrond, ik deed wat ik moest doen, voor een voldoende score en dan was mijn motivatie op, en de overige tijd verveelde ik me gruwelijk en zat ik hele dagen een beetje te dagdromen, dat vond ik overigens best wel fijn, dat dagdromen. Ik was er in ieder geval supergoed in.
School vond ik verder ook wel fijn, maar dan vaak vooral de sociale bijzaken daarvan :-). Het ontmoeten van vrienden en vriendinnen.

Labels: ,

3 reacties:

Blogger Sandra zei...

Dat was precies wat ik deze vakantie heb gemist, dat heerlijke ontspannen gevoel, dat je niet meer weet welke dag het eigenlijk is en dat dit ook niet uitmaakt.
En dat vervelen gezond is; dat roep ik ook regelmatig, en het werkt, want dan worden ineens de leukste dingen bedacht.

9 september 2018 om 14:30  
Blogger Jo en joh zei...

Daar is vakantie ook voor bedoeld!

9 september 2018 om 14:59  
Blogger huis tjokvol zei...

en nog duurt de zomervakantie te kort,vind je ook niet,want als je het leuk en fijn hebt gaat het allemaal zoo snel,

mooi beschreven trouwens

13 september 2018 om 14:18  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage