vrijdag 12 februari 2010

waarom wist ik hier niks van?

Dit word even een echt typisch vrouwblogje, en wil ik de mannelijke lezers waarschuwen: lees dus niet verder!
Zo nu we dan even lekker als vrouwen onder elkaar zijn, wil ik het even hebben over ons maandelijkse bloederige feest, naja ik vind het geen feest en loop zeker niet vrolijk en fluitend rond te springen,zoals de dames van de reclames met en zonder vleugels wel de hele dag doen van plezier in die tijd van de maand.
Maar sinds kort doe ik het met  "de fleurcup" ook wel menstruatiecup genoemd.
Wat is dat nou weer? Nou HIER kun je lezen wat hoe enzo.Waarom vraag je je misschen meteen af?
Ik werd nogal eens geirriteerd door vleugels die ondanks hun liefelijke uitstraling bijzonder scherp en irriterend kunnen zijn.Ook ehm had ik nogal eens last van (nachtelijke) lekkages, ongeacht welke maat ik gebruikte en ondanks grote degelijke oma lingerie om het geheel op zn plaats te houden.
Dus ik ging op het internet eens op zoek naar alternatief m.aandverband, werkelijk heel ehm bijzodner wat je dan tegenkomt, varierend van mosachtige boomschors uit de himalaya dingen tot bamboe en katoene lappen uit grootmoederstijd,maar dan met een hip gekleurd jasje, uitwasbaar verband dus (maar in een modern huishouden waarin manlief ook de was doet vind ik dat geen optie) ...en dan die cupjes.Hmm nou k heb het uitgebreid bekeken en al snel mijn keus gemaakt.De fleur cup dus.
Meerdere voordelen: Je produceert zo minder afval, want je hergebruikt het dus en kan er jaren mee doen.
Je zit nooit meer zonder .(geen  lekkages meer en geen irritatie:-) )
Het bevalt mij dus prima en ik vind het een absolute aanrader ( het schijnt al sinds de jaren 60 te bestaan) maar toch bekroop mij het gevoel: Waarom wist ik hier niks van? Dan had ik het al jaren eerder gedaan.
Ha, en nu liggen de stiekumme mannelijke lezers groen uitgeslagen, van wasda nou weer.... maar daar kan ik niks aan doen, ik heb  gewaarschuwd: het is hun eigen schuld.

30 opmerkingen:

 1. T'is echt een uitvinding !! Ik gebruik hem ook al een hele tijd. Ben eigenlijk ook wel benieuwd hoeveel vrouwen hem stiekem al jaren gebruiken....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. awel, ik heb nog getwijfeld om het op mijn blog te vernoemen, past wel in een eco-levensstijl, maar dan dacht ik: 'nee, dat willen ze echt niet weten!' Iedereen loopt dan gillend weg.
  Blij dat je uit de kast kwam. Ik bij deze dus ook :-)

  Der zijn dus nog taboes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eh ... nog noooooooooit van gehoord ... ???

  Hihi, ik zou bijna zeggen: plaats es een foto hoe zo'n cup eruit ziet!

  doeidoeiiiiii

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ sas: je kunt op de link in mn tekst klikken dan staan er meerdere foto's en kun je alles erover lezen tot in detail :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze zijn bekend hier in huis, ik vind ze fantastisch!!! Dochterlief (15) vind ze maar eng ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoe leeg je die? en zijn die dan niet vies waardoor het inbrengen alweer moeilijk verloopt? of heb je gewoon meerdere exemplaren, zodat je het ene leegt, opbergt en later uitspoelt ofzo ... want als je gebruik maakt van een publiek toilet, zie ik je nog niet naar de wasbak hollen met je fleur cup :-)
  Even over 's nachts: (en nu durf ik het bijna niet schrijven) zijn ze een alternatief voor iemand die een super plus tampon en maandverband tegelijk 's nachts nodig heeft ...?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @moeke vera: op je laatste vraag kan ik volmondig ja zeggen ,ik had hetzelfde euvel als jij en voor mij werkt dit in ieder geval lekvrij.
  En lees de site maar evengoed over de duur dat je ehm het kan gebruiken voor je moet legen enzo, maar de bedoeling is wel dat je het leegt, afspoelt en weer inbrengt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Naja, daar heb ik dus nog nooit van gehoord! Had, moet ik zeggen, want sinds nu dus wel.
  Wat een uitvinding en wat fijn dat het zo goud voor jou werkt..ik ga eens even lezen hoe en wat, groet Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Huh...? Nee, (ook) nog nooit van gehoord. 'k Ga even kijken....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, ik heb even gekeken. Wát een uitvinding. Maareh....'t bevalt jou goed, dus?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi, Je kent mij (nog) niet, maar zag je reacties bij Toaske.
  Ook ik was het rode feestje spuugzat en heb toen een Mirena spiraal genomen. Heb nu nooit meer 'feest' haha. Maar deze cup zou absoluut mijn 2e keus geweest zijn als ik ervan wist.
  Groetjes Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb ook geen flauw idee waar je het over hebt; ben wel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nou oké, het zou een prima ding kunnen zijn. Wellicht ga ik het proberen.
  Nu zoek ik alleen nog iets tegen de vreetbuien de dag van tevoren, het tranendal en het pesthumeur.
  Die ene dag per maand dat ik het hele huis van onder naar boven schoonmaak mag wel zo blijven.
  Heb je daar ook tips voor???
  Anneke-:)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ken het wel, maar gebruik nog wasbaar maandverband (en man doet NOOIT de was: gelukkig)in combinatie met wegwerp (zoals de luiers dus).

  Maar zo'n cupje wil ik anders weleens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nou, er gaat een wereld voor mij open! Maar ik weet het nog niet. Ik zal het wel in mijn achterhoofd houden. Ben trouwens gelukkig dat ik in horizontale stand nauwelijks bloed verlies.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik had er nog nooit van gehoord! Zelf draag ik tampons en ben daar erg tevreden mee...is het een beetje mee te vergelijken? Ziet er wel heel apart uit hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. nou Sillie...je hebt wel wat losgemaakt, gezien het aantal reacties:-).Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ken ze onder de naam mooncups, maar ik moet zeggen dat ik ze nooit geprobeerd heb. Maar ga nu toch twijfelen na jouw verhaal.(en na weer een lekkage gevalletje). Hoe lang gebruik jij ze nu al?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ik heb er ook nog nooit van gehoord, zit ook met af en toe een lek ondanks alle "oma onderbroeken" toestanden dus ik ga snel even kijken op die site :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zit al maanden te twijfelen of ik overstag zou gaan voor deze uitvinding :-) Leuk om de ervaringen ermee te lezen, 'k zal het nog eens goed overdenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik heb zo eens op internet gekeken, dan bekruipt je inderdaad het gevoel van; waarom heeft nooit iemand me dit verteld???
  Wat ontzettend veel info kan je er over vinden. Ik ga eens bedenken wat ik wel of niet ga doen. Net als het wasmiddel..

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ha, zo reageerde ik pak-en-beet een maand geleden ook, toen ik het tegenkwam op internet. Alleen nog niet besteld, maar lijkt mij zoveel beter dan tampons en al helemaal dan maandverband (ieuw)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Als je ff gewend bent:
  Hardstikke handig!
  En milieuvriendelijk!
  En goedkoop!
  En nooit meer met pakken 'feestartikelen' op vakantie!
  En, als het echt moet (maar dat hoeft eigenlijk nooit), gewoon even naar een gehandicaptentoilet..
  Niet langer twijfelen, gewoon doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. wowwww wat een reakties zeg ...
  tis dus niet z on teer onderwerp als ik dacht.
  ik ben als ik zo lees in de gelukkige omstandigheid dat ik horizontaal niks verlies....en het gewoon met een tampon af kan voor een paar dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. waarom wist ik dit niet? wow! ik draag altijd tampons, maar it is beter idd. ik heb de pagina gebookmarkes en ik ga 'm ook kopen.
  Wat een goeie tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. IK heb er wel van gehoord, maar het spreekt mij niet zo aan. Het lijkt me eigenlijk nog zo'n kledderboel...

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik heb een spiraaltje en daardoor nooit meer last van het maandelijkse "feest"! Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Mijn vriendin heeft ook een soort cupje gebruikt (iets anders dan deze) en die moest ze er dus door haar huisarts uit laten halen omdat ze 'm 'kwijt' was geraakt. Dus ik ben er wel wat huiverig voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik ben ook erg enthousiast over de luna cup die ik heb, nu al een dik jaar. Echt geweldig! Ik heb menorrhagie, en dit is echt een uitkomst. Een spiraaltje was ivm hormoonovergevoeligheid geen optie, dus dan maar zo... En dat legen en herplaatsen, ik doe dit liever dan tampons ;) (die je trouwens echt niet meerdere dagen in mag houden, in verband met vergiftigingsgevaar, maar dat terzijde...). Volgende maand sta ik op de lijst voor een ablatie, dus dan wordt het maandelijkse 'feest' echt een stuk minder, hoop ik...

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...