dinsdag 27 februari 2018

Ook ik ben moe/waar ging mijn vit D heen?

Nou ehm, ik ben dus moe, zeg maar HOOFDLETTERS MOE.
Dat je braaf heul vroeg naar bed ga, een flink aantal dagen na elkaar en dat je dan evengoed nog steeds net zo moe opstaat als je eruit komt.....
En dat opeens blijkt dat je vit D waarde zo laag is, in het bloed ( 20 voorwiehetwetenwil) dat ik hoog gedoseerde dinges vit D, moet gaat slikken, en jasses alle vrouwen boven de 49 worden btw geadviseerd om dagelijks vit D in te nemen. Doe er je voordeel mee met deze tip.
Maar, serieus, ik loop graag buiten ook in den winter en ben echt vaak buiten en in de zon, ja zonder zonnebrand, en toch hen ik geen vit D in mn bloed, nouja praktisch niks meer....
Jasses......

6 opmerkingen:

 1. Ken het! Het is inderdaad het meest ondergewaardeerde vitamientje volgens mij. We hebben het zó hard nodig, maar ondertussen hebben we er allemaal zó'n tekort aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vitamine D slik ik al jaren standaard als de R in de maand zit. Ouderwetse manier om het te onthouden, maar het werkt wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik slik al jaren extra vitamine d, sinds de overgang nog braver dan daarvoor. Nu las ik laatst dat je als wat overgewicht hebt je moeilijker vitamine d opnam. Zelf heb ik geen overgewicht meer maar moet het nu in een nog hogere dosis nemen ivm mijn maagverkleining waardoor ik het weer moeilijker opneem...zucht..;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. tegelijkertijd word je van een tekort vit D ook wat overgewichtig :) las ik ergens

   Verwijderen
 4. De reumatoloog vond bij mij ook een tekort. Ik slik elke dag een multivitamine en om de dag een vitamine D tablet, anders vond hij het te veel worden weer.
  Door jouw blog bedacht ik me, dat ik sindsdien een andere multivitamine ben gaan slikken en dus misschien helemaal niet meer aan de goede dosering kom. Net even gekeken en ja hoor.
  Oeps!
  Top stukje dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Balen dat je zo moe bent. Maar je hebt ook best zware tijden achter de rug, zoals met je moeder. Zelf ben ik nu ook moe, omdat ik nog niet helemaal beter ben van een griepje.

  Hopelijk gaat de zon snel schijnen en voel je je dan weer beter.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Wildbiblioneren

  Bij ons in de buurt loop ik al maanden langs een minibieb, superleuk natuurlijk, en eerlijk gezegd had ik er als eens ingekeken, ma...