donderdag 13 oktober 2016

extern geheugensteun

Omdat ik werk en graag dingen ordelijk bij wil houden, of meer nog,  moet het ook, want voor diverse inlogdingen moet je 2 maandelijks je wachtwoord aanpassen en die mag dan weer niet te veel op de oude lijken bladiebla, waardoor ik zelf meerdere malen mijn nieuwe geniaal vergezocht gevonden wachtwoord kwijt was en ik tot mijn schande weer nieuwe inlogcodes verzoek moest doen. (en nee ik zet niet de wachtwoorden erin, maar geheugensteuntjes die mij het wachtwoord doen weten , bijvoorbeeld. wachtwoord:de naam van je eerste hamster, cijfer:het aantal letters van die naam. jaja  ik had meesterspion kunnen worden nietwaar? )
Daarom dus, en omdat tijdens bij/nascholingen weer de nieuwste items gedeeld worden, waarvan ik denk dat is handig om te onthouden en allerlei handige (zak)kaartjes uitgedeeld worden waarvan ik OOK de handigheid weer inzie. (vooral en vaak juist van dingen die ik niet al te vaak gebruik/zie en doe) daarom heb ik al jaren een boekje.
 
Een notitieboekje.
Een aantekenboekje.
Extern geheugen.
Soort van bulletjournal kun je eigenlijk wel zeggen. 

  
Kijk al de handige kaartjes enzo.

 
Hij   geeft het op met me  begint uit elkaar te vallen.
 Ik denk dat ik deze ongeveer 5 jaar in gebruik heb en nog niet alle blaadjes zijn beschreven of volgeplakt. Maar sommige dingen zijn ook alweer doorgekrast, want volbracht of niet meer geldig en vervangen door andere lijstjes.

Helaas, want dat betekent dat ik een nieuwe moet beginnen, en van deze weet ik zo lekker wat en waar alles staat.
Voor als ik het eens nodig heb. 
En zo redelijk goed en tevreden ik er in die setting mee ben en zo handig ook.
Zo krijg ik het voor thuis/privé  zomaar nooit voor elkaar, ik stop er altijd weer mee, of raak hem kwijt, wat ook gewoon weer betekent dat het niet werkt.
Of ik raakt ontmoedigd door steeds dezelfde taakjes te zien voorbijkomen....
Of ik raak overweldigd door de enorme waslijsten die ik thuis weet te bedenken van nog te doen dingen....
Of het is mooi weer en het strand roept me.....of het is slecht weer en donkerig en herfst bv, dat kan ik alleen maar aan andere dingen denken, lees dat boek, etc etc .
Maar toch denk ik wel regelmatig wellicht geeft het ook wel helderheid en een soort rust. (net zoals bv de weekmenu's dat mij geven)
Wie weet begin ik er toch weer mee dus.

2 opmerkingen:

  1. Ik zou 'm sowieso bewaren, want het is een prachtig tijddocument!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ook zo'n boekje. Al 100 x met breed doorzichtig aan elkaar geplakt. Ik weiger een nieuwe aan te schaffen. Deze is zo... overzichtelijk! voor me... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Summertime, when the living is easy.....

Zodra de dagen lengen, en de zonnekracht weer toeneemt, leef ik op. Ik ben zeker aan het einde, die winter, kou, donkerte, regenachtighe...