Slapeloze nachten

Nadat we op oudjaar bij mijn ouders op mijn vaders 75ste verjaardag waren geweest, en we weer thuis kwamen, zo na 19uur ergens.
Ging de oudste zoon, je vindt het toch niet erg he mam? (welnee joh) naar zijn vrienden, om daar samen oudennieuw te vieren, en de jongste dochter stortte in die ging echt nog even slapen voor het vuurwerk begon. Puzzelden we nog een uurtje of wat met oudste dochter en jongste zoon, die ook de een naar haar vriendinnen ging en de ander toch een dutje in bed ging doen.
Hm, nu is het wel een beetje erg rustig saai, mompelde mijn uitermate rustige man. ( volgend jaar moet ik maar ergens aansluiten bij een giga feestje dan? )
Om middernacht hebben we gefeest en vuurwerk bewonderd en een tijdje buiten bezig geweest, en kwamen ze ons nog gelukkig nieuwjaar wensen en hup weer  weg met de vriendengroep.
Wij legden de kleinsten in bed en nog een uurtje later gingen we zelf ook. Zeg half 3.
Na een uurtje werd ik wakker, de hond sloeg aan, dus onbekenden in huis, ik spitste mijn oren en hoorde grote zoon met wat van zn matties praten, prima....ze maakte de vuurkorf in de tuin aan, ook prima....gezellig zelfs, lijkt me....
Oudste dochter zou zo 4 uur thuiszijn.......dus ik lag er een beetje op te wachten.
Schoot ik weer wakker omdat er 3 kerels aan de auto van de manlief zaten......Allert als immer porde ik de man wakker, ze proberen volgens mij je auto te stelen.
De manlief schoot wakker, ondertussen opende ik het slaapkamerraam en dacht opeens, zit daar mijn oudste zoon niet bij???? Dus ik riep hem, en jah hoor het was hem, de grotert, hij was na t feest lopen met de vrienden naar ons huis gekomen, want gedronken, en de vrienden wilden met de eerste trein van 7:30 uur weer naar huis, oudste wilde ons laten slapen en pakte dus de auto van de manlief ( die heeft namelijk een mooiere stoerdere auto dan ik).
Maar klaar wakker als ik was dacht ik toen ik zag hoe laat t was ik kijk even of de oudste dochter al te bed ligt....
SCHRIK
Ik acuut sloeg groen uit van ongerustheid.
KAK
Nee dus nog steeds niet, pfff wetende dat ik nu zeker de slaap niet meer zou vatten, ging ik maar naar beneden,  haar bellen had ik al gedaan maar dr mobiel is eeuwig leeg of uit of kwijt.
Beneden werd ik verrast door een vreemd geluid in het donker op de bank, ik dacht eerst zou de hond onder een dekentje gekropen zijn?
Of een van de vrienden van oudste zoon ??
Maar neen, bij nadere inspectie bleek het de oudste dochter te zijn, die braaf op afgesproken tijd thuis was gekomen en al babbelend met dr broer en zn vrienden blijkbaar in slaap gevallen was, waarna oudste zoon dacht, ik leg een dekentje over haar heen.
Pffffffff

In het kader van tel je zegeningen:
-ik ben blij dat iedereen veilig en wel thuis was
-ze lijken ergens, soms, het verstand wat ze hebben, te gebruiken



Reacties

  1. Een onrustige nacht dus. En dat 2016 maar een mooi jaar mag worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben nog even niet toe aan uithuizige pubers geloof ik!! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vallen ze toch mee, al met al, die pubers van jullie ;-)
    Ik zou me ook rot zorgen maken zeg...
    Enne... gelukkig nieuwjaar nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat lief eigenlijk, z'n zusje nog even toe dekken. Het went echt wel, want je weet dat je ze best kunt vertrouwen. Maar ach ja, dat loslaten....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Altijd roerig met die jonge gasten ;-)
    Blij toe inderdaad als je merkt dat ze toch verstandig kunnen zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Phew, weer een paar jaar ouder in luttele minuten! Ik snap je schrik helemaal. Wat een opluchting dat ze gewoon al thuis was!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  7. mmm Drinken en rijden? Of begrijp ik dat verkeerd? Als is dan het dekentje van broerlief en t weggaan van zijn vrienden wel weer lief. Voel met je mee. En wens je een jaar lang alle nachten slaap toe!
    gr pdepooh

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Pffffff........
    Eigenlijk heb jij gewoon vreselijk lieve en verantwoorde grooterts ;-)
    Ik wens je een fantastisch 2016 met ze en natuurlijk ook met je man en de kleinerts!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ppffff pubers,ik ken het het,altijd fijn dat ze dan allemaal weer veilig thuis zijn he

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat fijn dat het allemaal goed af liep. Los laten is moeilijk! Jij doet het goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wauw, jij hebt wel een ontzettend spannende Oud & Nieuw achter de rug, ook al heb je zelf niet zo veel spannends gedaan.

    Kinderen kunnen je inderdaad echt de stuipen op het lijf jagen op die manier. Ik heb het met mijn dochter ook enkele keren voorgehad dat ze veel later thuiskwam dan gedacht. Ik werd daar toen ook helemaal niet goed van!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Populaire posts van deze blog

Een fris begin

Ordelijk