vrijdag 7 september 2012

Vroeger was alles beter?


Het nieuwe schooljaar brengt veel papier-rommel met zich mee, zo kregen wij ook de BOBO in onze handen gedrukt. Vroeger was ik zelf dol op het blad BOBO en deed fanatiek mee aan kleur wedstrijden en won er een door mij fel begeerd BOBO verpleegster?schortje, waar ik jaren (in mijn beleving tenminste wel) fanatiek in gespeeld heb.
Daarbij heb ik soms een aanvlieging dat ik weer eens wat nieuws wil aanbieden aan mijn kinderen wat passend is bij hun ontwikkeling en nivo, voor de leut, of omdat het zo interessant is( bv de KIJK).Ik zag mijn mogelijkheden dus...
Positief gestemd en verheugd sloegen wij het blad open, maar ohhh en aaah wat slecht en lelijk en vooral heul saai, bijvoorbeeld de "tekeningen" van de bobo-konijnen zijn allen identiek, en overduidelijk computermatig gemanipuleerd en slechts door een andere kleur kledij onderscheid t ene konijn zich van een ander.
Binnen in wat schrijfoefeningachtige opdrachtjes, een klein verhaaltje en een slecht stripje.Het stripje op de achterkant bv daar snapte niemand in huis de clou van.(terwijl die van de TINA en de DONALD DUCK als eerste gelezen worden vanwege hun korte leuke grappigheid). Niet alleen ik, als moeder/volwassen vrouw, vond er niks aan, ook mijn jongste dochter van 3 vond het niet leuk en zoon van 4 ook niet. En terwijl beide nog niet kunnen lezen zijn ze wel gek op de Donald Duck, en kunnen ze (oa in de auto) geen genoeg krijgen om die blaadjes over en weer te lezen en begrijpen ze door de leuk tekeningen al een heleboel van het verhaal).
Voor de schrijf-en-teken-oefeningen kun je, in mijn optiek, beter een willekeurig goedkoop (action)tekenboek voor luttele euro's kopen,dan heb je er vele 100-tallen van hetzelfde nivo, een enkele bobo moet 3,95 kosten.
Jammer.

10 opmerkingen:

 1. Dacht dat het aan mij lag. Ik vond er niets aan terwijl het wel jeugdsentiment was! En ieuw, die van die musical, die verklede engnekjes, brrrrr.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik draag nog steeds de littekens op mijn ziel omdat ik van mijn moeder die stomme Taptoe moest! En ik wilde zoooo graag de Tina.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 3,4 jarigen hoeven gelukkig nog niet aan de schrijfoefeningen, maar wel jammer dat alles zo tegenviel zeg. Ik zou zeggen vraag eens aan juf naar de rompompom of Google even via uitgeverij Zwijsen. Dat sluit altijd aan op wat kids doen op school en belevingswereld. Ook komen de oefeningen vaak overeen met wat ze op school doen als is een eigen tijdschrift natuurlijk leuker....
  Gr petradepooh

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, bedankt voor de tip in ieder geval! Niet doen dus. Genoteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En over tips gesproken: Peuter hier zweert bij digitaal. De iPad/jufjannie heeft hem alle letters al geleerd. SChrijven of tekenen wil hij niet, maar wat lezen betreft kan hij zo in groep 3 beginnen (-; Ach, als ze zich maar vermaken, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is idd wel heel veel wat je kind mee naar huis krijgt aan 'fantastische' aanbiedingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. *gniffel* boeboe bedoel je ipv bobo!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. echt duur zoń blad en dan 10 stuks voor 35 euro...kan je een hoop leukere dingen voor kopen. echt jammer want de bobo was vroeger wel leuk. wij beginnen er ook niet aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk dat ik de Bobo in 1966 kreeg en daarna de Tina. Taptoe was destijds ook een leuk blad. Wat een geld voor een lullig tijdschrift, zeg. Wanneer je er 3 koopt heb je al het bedrag van een leuk boek. Misschien wel niet zo educatief, maar dan toch liever de DD.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh zo herkenbaar! Ik las vroeger ook Bobo, maar knapte totaal op de huidige Bobo af. Toevallig kregen de dames vandaag voor het eerst de 'Rom Pom Pom' en de 'Maan Roos Vis' in de bus (blogpost volgt nog ;-)): een groot succes!!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...