vrijdag 30 oktober 2015

alledaagse moederkwellingen

Een kort lijstje, zeg 5 stuks, van dingen waar ik zelf een vreselijke hekel aan heb, en waarvan je van te voren, voor je kinderen had nooit weet van had.


1. Luizen (need i say more?) oh wacht ik voel acuut iets kriebelen op mn hoofd.
2. Zwemlessen, sinds kort zijn we geswitcht van zwemles en nu zit ik dus maar liefst 4 x per week de zweten in het zwembad, ik heb er echt zo'n hekel aan, dat warme en haastige, dat gedril van kindjes in een rij, dat geschreeuw van de badmeesters (wel hele aardige hoor hij schreeuwt, omdat de kindjes met hun oren in het water liggen, lijkt me geen pretje hoor die baan)
3. Speelafspraakjes waarbij het speelkameraadje denkt dat IK een animatie-team ben ofzo.
4. Grazers (klik hier voor meer)
5. Poep...zowel van mijn eigen kinderen, die bv buiten in de poep stappen met hun schoenen. Ik maak werkelijk kokhalzend schoon. Alsook de viespeuken die de wc niet door trekken. En allerergst een poepongelukje in de broek van een groter(geen luierkind meer) vreemd kind...brrrrrrr tuurlijk ook best zielig voor dat kind, maar ik vind het echt ehm niet fris.

En even je hart luchten is zo heerlijk en geeft je werkelijk even meer lucht, dus voel je vrij en deel ook jouw kwelling!

Labels: ,

16 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

ha ha , deel je ergernissen helemaal :}
zijn ook vreselijke punten ook , en het komt ( de meeste ) steeds maar weer terug !
sterkte ermee .

30 oktober 2015 om 11:18  
Blogger Mammalien zei...

Herkenbaar ja... Waar ik ook niet op gerekend had waren de klusjes die je op scvhool mag komen doen als 'vrijwilliger'. Van schoonmaken tot pleinwachten draaien.

30 oktober 2015 om 13:23  
Blogger huis tjokvol zei...

ik zit twee keer en dan drie kwartier bij zwemles,ik vind het even een heerlijk rustig zitten,dus geen kwelling voor mij,dat spelen wel,vriendjes en vriendinnetjes,dat herken ik,enne ja poep,bleh

30 oktober 2015 om 14:38  
Blogger madelief zei...

billen afvegen vaan vreemde kinderen, blegh. Als ik hoor dat iemand zwanger is wens ik ze in gedachten al sterkte met de zwemlessen. Ben zooo blij dat ik daar van af ben!!!

30 oktober 2015 om 16:46  
Blogger heidi camilla de windt zei...

God ja luizen, vooral als je op een donkere Novemberavond na de avondspits compleet uitgeteld nog even aan het ontluizen moet slaan!
Voor mij op nummer 1!

30 oktober 2015 om 17:31  
Blogger Sandra zei...

Oh ik deel ze alle vijf! Na 4 kinderen kwam ik tot de conclusie dat ik gewoon 10 jaar lang iedere zaterdagmiddag in dat zwembad zat. Om nu met nummer 5 maar de zondagmorgen op te offeren.

30 oktober 2015 om 19:27  
Blogger Jo en joh zei...

Dat ligt al ver achter me. Maar dat jachtige met een auto vol schreeuwende kinderen naar het zwembad vond ik ook altijd vreselijk. Ze waren vaak ook nog eens erg moe omdat het vaak laat in de middag was.
Van mensen die de w.c vies achter laten bah daar heb ik ook zo de pest aan. Vooral niet even die borstel hanteren!
Luizen brr, ook zoiets.30 oktober 2015 om 21:12  
Blogger Mrs. T. zei...

Hahaha, herkenbaar. En gelukkig ver wachter me.

30 oktober 2015 om 21:21  
Blogger Nicole orriëns zei...

Kinderen die noooooooit de deur in de klink doen...

Huisvlijt

31 oktober 2015 om 07:16  
Blogger Sandra zei...

Ik heb net hetzelfde lijstje als jij :-), alleen is het mijne nog langer ;-).

1 november 2015 om 09:36  
Blogger Joolzz zei...

Hier hebben ze gelukkig nooit luizen gehad. Dus bij mij staat zwemles echt met stip op nr 1! Het is zo erg dat ik zelfs een bloedhekel heb gekregen aan zwemmen in een overdekt zwembad! Brrrr.... geen haar op mijn hoofd die daar over nadenkt!

2 november 2015 om 08:35  
Anonymous Anoniem zei...

1 & 2. Het zwembad is gelukkig voorbij en bij je luizen krijg ik ook jeuk.
3. Verder vervelend? Kinderen die niets lusten en niet eten wat er is. Toppunt was er 1 met sint maarten (11 november) die vroeg of ik geen rozijntjes had ipv het snoep wat ze kreeg. In de 13 jaar dat ik hier nu woon en de honderden kinderen die aan de deur stonden was dit de eerste klacht. Kids maak je met dit feest gewoon gelukkig met snoep en niets anders, geen mandarijnen die pletten onder in de tas, appels met plekken en ander "fruitleed"op dit snoepfestijn....
4. ontevreden kinderen. Nu zonder het snoepverhaal. Dat je opmerkingen krijgt als Wat stom dat jullie geen 3Dtv hebben (pa en moe zijn gescheiden en kopen hun kinderen maar ja dat zeg niet tegen die kinderen natuurlijk), heb je geen Xbox (of wat voor gameconsole? Mag ik geen cola/sinas (door de week als je van school thuis komt), kan je ons niet brengen met de auto van lopen wordt ik moe enz. Niet zelden komen al deze dingen en meer denegrende opmerkingen van 1 kind af dat stront en stront verwend is door (groot)ouders en thuis alles krijgt als het maar "zoet"blijft en vervolgens overal zeurt omdat het daar minder is of niet aan wordt toegegeven. Deze kinderen krijgen ook niet zelden met andere dingen ook gewoon hun zin als de ouders maar geen ruzie met ze krijgen want daar is geen energie meer voor over (denken ze, maar soms is ruzie zo leuk als je echt een discussie met je kind krijgt die het begrijpt en zijn of haar visie geeft als volwassene).
5. Ik ben zo goed in...... En dat is dan wijs gemaakt door ouder(s) vaak of andere volwassene(n) in hun omgeving. Of ze moeten dan iets doen wat de droom van de ouder(s) was en dat is hun mislukt en projecteren ze alles op die kinderen, al had je die kinderen meer geholpen met het vertellen dat ze geen aanleg/talent hebben. Niet zelden meegemaakt dat kinderen echt "los"gingen op volwassenen omdat ze toch niet zo goed waren als ze dachten.
6. agressieve kinderen. En dan heb ik het niet over degenen die er niets aan kunnen doen door bv een afwijking maar normale kinderen waar aan geleerd is dat ze eerst elkaar in elkaar mogen beuken, inclusief volwassenen, leerkrachten en noem maar op. En als je er iets van zegt, kan je ook zelf een schop of sneer krijgen.
7. kinderfeestjes. Je hebt een best grote groep en al heb je 2 of 3 hulptroepen mee je blijft maar schreeuwen bij elkaar te blijven als je weg gaat en dat ze moeten luisteren. En je kan t ook nooit goed doen of je nu thuis blijft of niet er zijn er altijd en paar die het matig tot niet interesseert en zo het feestje voor een jarige al dan niet bedoeld of onbedoeld tet verstieren
8. Het niet respecteren van andermans spullen...... Dat ze springen op en bed is nog tot daar aan toe. Maar de bank als trampoline te gebruiken, het voetballen met en gymtas van een ander door de hal op school enz enz. dat vind ik toch minder geslaagd
9 inderdaad mag ik de poep in wat voor vorm en waar ook niet vergeten....
10. En daar kunnen kinderen dan weer weinig aan doen. Het niet op tijd ophalen van kinderen volgens afspraak omdat je nadien ook nog iets moet doen. En dan rekenen die kinderen erop met tijd dat ze zo worden opgehaald en zitten ze helemaal sip tewachten op pa of moe... Mijn dochter had een vriendin waarvan de ouders nog nooit van even opbellen dat je verlaat bent of een klok überhaupt gehoord hebben denk ik? Zo werd het kindje een keer ruim een uur later opgehaald. En waarom? Omdat het zusje (5)nog lag te slapen/namiddagtuk. Bel dan even op dat je later komt/vraag de buren even op te passen/ of vraag dat wij haar even thuis brengen. Een andere keer heb ik opgebeld en gezegd dat ik haar met 5 minuten voor de deur zou zetten waren ze weer eens ruim een half uur verlaat omdat wij in een restaurant werden verwacht door anderen. Toen konden ze wel op tijd thuis zijn.
gr pdepooh

2 november 2015 om 14:15  
Blogger Crafts 'n' Skills zei...

Jeetje.. als je het zo bekijkt.. had ik nog niet eens gedaan! ;o)

4 november 2015 om 11:17  
Blogger Crafts 'n' Skills zei...

Haha! Zou dit niet een lijstje van elke mama zijn? ;o)

4 november 2015 om 11:18  
Blogger Moneypenny zei...

Tipje: zwemles op papamiddag? Ik heb papa hoofd zwemzaken gemaakt, ik vind het ook maar een klamme toestand.

26 november 2015 om 14:48  
Blogger Anita Willems zei...

Oh haha. Wat een leuk lijstje. Voelt zo lekker he, om even voluit te klagen.
Het ergst vind ik wanneer mijn kinderen heel opgewekt op het schoolplein met een vriendinnetje hebben afgesproken en dat zodra we thuis zijn alle zin verdwenen is en er gejammerd wordt. 'weeeh...ik mag niet meedoen van X.' 'X doet verveeelund'.
Dan moet ik weer voor de lieve vrede zorgen.

28 november 2015 om 08:02  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage