woensdag 6 augustus 2014

Missen

Mijn oudste dochter, de bakvis, de sweetsixteen, de slanke langpootdochter, werd gevraagd eens een keertje mee te doen met de miss verkiezingen, gewoon de voorrondes.
We kwamen net van het strand, het zand nog tussen tenen en in de bilnaad schurend, toen ze daarover gebeld werd. En, ohjah, het was dus voor die avond al.....
Bakvis, die echt bijna nooit een make-upje gebruikt, zag het gek genoeg wel zitten en begon tot mijn verbazing te smeken of het mocht.
Nouja zeg, ik was alleen daarover al in shock.
Maar jah natuurlijk mag ze dat als zij dat zelf wil een keertje proberen.
Het  was allemaal superspannend, ze werd heel mooi en echt passend opgemaakt, hele mooie bescheiden tinten en hoeveelheden. Ze liep op enorme hakken, geleend van een lieve concurrente, want zelf bezit ze die niet, vrij stabiel dr loopjes. Ze glimlachte lief, en een beetje gegeneerd, naar het onbekende publiek, trok bij het draaien een, oh help wat nu gezichtje, en lachte verder. Ze was even in een wereld die zijzelf helemaal niet kent, het ging er over waar laat jij je nagels doen? Over portfolio's, over beauty, mode, over hoeveel ze er al gelopen hadden, en geoefend etc etc.....


Bij het invullen van de info die tijdens het lopen werd verteld, was ze schoolmeisjes-achtig eerlijk geweest.
Wat vind je opwindend? parachutespringen wat ik binnenkort ga doen. ( de anderen hadden dingen als: jongens met blauwe ogen.....strandwandelingen etc etc)
Waar kan jij niet zonder? mn nike schoenen (voetballen zo lekker)
Wat is je slechte eigenschap? ....ik ben wel eens chagrijnig (hier hadden de andere missen-to-be dingen als ik slaap te weinig, ik slaap te veel, of andere schattigheden ingevuld)


Ze vond het superleuk om eens te doen, maar tegelijkertijd was ze verbaasd over deze andere wereld.
Niet nodig te melden dat ze natuurlijk niet door was, en dat ik daar wel heel blij om was, en het tegelijkertijd niet snapte, want ik vind haar namelijk al jaren de mooiste, en liefste.


( en ja ze hadden dr super mooie lange haren in een vlecht gedaan tsssss) 

5 opmerkingen:

 1. Bijzonder zeg! En ik kan me wel voorstellen dat je blij bent dat ze niet verder zal gaan in die wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je weet niet half hoe blij je moet zijn. Ik heb twee dingetjes gedaan vroeger.
  Ik sla mode reportages altijd over in blaadjes sinds deze ervaring. Sowieso koop ik die blaadjes niet.

  Wat een geluk dat jouw bakvisje niet verslingerd is aan de make-up. Je eigen haarkleur en naturel make-up is bij verreweg de meeste vrouwen het mooist.
  Mijn vier-jarige vind make-up en nagellak al leuk door een vriendinnetje etc. Oei...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onze middelste is op straat in de stad gevraagd of wij haar eens wilden laten fotograferen voor een bepaalde modellen club. Zucht... En toen nog eens zucht..
  Referenties nagevraagd want dochter leek het wel wat één klusje voor een of ander blad gedaan best leuk.. Maar niets voor dochter en ook niet voor ons. Opdrachten geweigerd en toen was het wel klaar. Een leuk snoetje heeft ze nog steeds. Maar o wee en gebeente dat ze zich ooit weer op de foto laat nemen. Alleen door haar oom die fotograaf is. Dat dan weer wel. Net zoiets als bij jou dochter dus. Wat een leuke meid trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke ervaring rijker en het daar lekker bij laten toch?! Ze is juist zo 'au naturel' en da's eigenlijk het mooist. Je moet er niet aan denken dat ze één van die meiden wordt die het als hun droom zien ... we kunnen tenslotte niet allemaal een Doutze zijn. Doe maar gewoon een bakvisje; is meer dan prima!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...