Ijsthee

Soms kom ik tijdens de boodschappen wel eens geinige producten tegen die ik blijkbaar moeilijk kan negeren. Zo heb ik wel wat met de Fred en ED producten, een speciale lijn voor kinderen, die zoals op de fles te lezen is zonder suiker zonder andere enge zoetstoffen een siroopje ontwikkelde...
Ik moest m kopen, bij de budgetfood was het daarbij ook nog zeer goed te betalen .
De fles waarop de figuurtjes Fred en Ed je guitig aankijken, het heeft een leuke vrolijke uitstraling, jahwel ze kijken me aan.
 KLIK
De zogenaamde handige anti-lek-dop bovenaanzicht, een soort plastic vliesje.
Het concept doet een beetje denken aan die anti-lek-drinkbekers van toen de kinderen nog kleiner waren, die vond ik toen ook al niet handig. Want tuurlijk ze lekken niet, maar gaat het er niet om dat je "leert" goed te gieten ?
En wat als je eens een scheutje lekt?? Is dat nu zo erg? De limonadesiroop word in de keuken op het aanrecht aangemaakt, want daar is immers de kraan ook. Daar ligt ook een doekje voor het bloeden voor dergelijke ongelukjes en meer..
Daarbij de fles giet niet je moet erin knijpen en dus kneep bv de manlief de eerste keer al een scheut naast de beker, op zn hand omdat hij te hard kneep, zo handig is het dus echt niet.

De andere geniale toevoeging-kuch-kuch- de mate van volheid van het flesje. Voor mij ook weer geheel overbodig, want zoals je ziet zit er ook al een venster, en daarnaast kan ik voelen aan de fles of er wel of niet nog wat in zit, en geloof me, ik kan zelfs inschatten of er de helft, of minder in zit, jahhhhh zo goed ben ik, en met mij de overgrote rest van de mensheid. 

Dan de smaak, de smaak is verrukkelijk, echte ijstheesmaak, niet te zoet ( hangt natuurlijk ook af van hoe erg je hem verdunt) Maar beslist een aanrader. Groters en kleintjes vinden hem allemaal zalig, en ikzelf ook wel. Maar hij mag wat mij betreft in/uit een gewone fles.
Wat ik wel een beetje gek vind dat er gerst in zit dus voor glutenvrije kindjes niet geschikt, en ik denk wat moet gerst nu in limonadesiroop, waarschijnlijk voor de smaak?

Reacties

  1. Gerst(emout?) is de smaakstof die het zoet maakt en versterkt. En idd niet geschikt voor kinderen met glutenallergie/overgevoeligheid.
    Je moet ook echt overal op letten :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt goed! Binnenkort eens bij de boodschappen meenemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier grote fan(s) van Fred&Ed hagelslag..al dreigt onze supermarkt al jaren het uit de collectie te gooien... ik zal de siroop ook eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gerst zit er inderdaad in als zoetstof. Voor mij dus niet geschikt. Wij vinden de ijstheesiroop van kc nog net een tikkeltje lekkerder. Maar ook een tikkeltje duurder.
    keuzes keuzes keuzes..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zelf dacht ik gerst voor de smaak, wist niet dat het echt zoetig was, bedankt voor de aanvulling!

      Verwijderen
  6. Nog nooit ergens aan getroffen. Als ik de tandartsen goed begrijp is Icetea nog slechter voor je gebit dan cola (combi citroenzuur en zoet). Maar kennelijk kan deze Icetea door de beugel...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk flesje! Inderdaad wonderlijk van die gerst. Ik vraag me af waarvoor dat dient in drinken.

    Ook ik heb de kwalijke berichten over icetea gehoord. Ik mag daar graag tegen de kinderen over preken.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb de icetea van carvan, dochter kreeg het bij vrienden en was verslaafd.
    Maar na 3 weken is het nu wel weer gedaan, toch maar de gewone, bosbessen of aardbei. Ik zag dat ze van carvan nu ook siroop hebben zonder toevoegingen dus die gaan we nu maar eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Populaire posts van deze blog

Een fris begin

Ordelijk