vrijdag 20 september 2013

Deze week zag ik

Een aantal weken geleden kwam hij al voorbij, een heet type, mijn nieuwe vriend in de keuken, mijn droogapparaat. En nu het herfst word, regen tegen de ramen zwiept, de appels van de bomen waaien. Jah nu is het volgens mij de ideale tijd om eens wat appels te drogen. Het is kinderlijk eenvoudig, zoek in de omgeving naar valappels of in het wild groeiende appelbomen met vrucht, (soms zijn er buurtbewoners met een appelboom die de appels niet blieven want te zuur), annyway....was de appels, droog ze af, en snijd ze in vieren, klokhuis eruit(ik heb een haatliefdeverhouding met de appelboor) en dan in dunne plakjes snijden, het komt niet zo heel nauw, desnoods laat je de droger wat langer draaien, zelf vinden we de appeltjes het lekkerste als ze lekker kraken, een beetje chips-achtig zeg maar, met een snufje kaneel erover, wat je er overheen strooit als de appels erin gaan en nog nat zijn, dan plakt de kaneel eraan vast.
En dan zet je de machine aan, en binnen enkele minuten begint het zo heerlijk.
appelig en herfstig te geuren...
YUMMIE
Verstop de doos goed, want anders zijn ze voor je het weet zijn op. 

3 opmerkingen:

  1. Mmmm, dat ziet er heel lekker uit! Zijn die apparaten duur?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Om eerlijk te zijn was dit het goedkoopste instapmodel zeg maar, gewoon om eens te kijken of ik het wat vind en ook daadwerkelijk gebruik enzo.Het is een bohmann, google er maar eens op. Ik meen rond de 30 euro.

      Verwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...