woensdag 26 juni 2013

Even snel

Wij maken en eten hier graag regelmatig een smoothie-achtige, bv  de mix van hierboven soja-melk havervlokken chia-zaadjes en banaan. En daardoor was ik bij het uitkiezen van iets voor de kerstbon van de zaak gezwicht voor een heuse echte smoothie-maker (prinses) , want die zou door zn kracht en extra draaiende mesjes extra power hebben zodat je bv ook gemakkelijk bevroren fruit of ijsklontjes door je smoothie meemixed.
Hm, ziet er prachtig hip en leuk uit he? Maar eerlijk gezegd zit die beker zo strak vast dat je die slechts met een behoorlijke ferme hand losgedraaid krijgt, wat mij diverse pogingen kost en soms gewoon helemaal niet lukt.
Alle onderdelen zijn wel redelijk makkelijk schoon te maken, er zit een extra beker bij voor nog een tweede smoothie, en een klein bekertje waarmee je de messen weer schoon kunt wassen, door er kort een beetje water in de laten rondmixen. Het kan allemaal in de vaatwasser ook behalve het deel waar de messen opzitten, dat moet handmatig, ook het kleine lekschoteltje is handig want indien klaar, na gebruik lekken de messen na. Dat werkt op zich wel goed. En je moet de beker dus omhoog kantelen en dan begint het apparaat te werken/mixen. Daar mis ik dus je eigen inbreng wel bij, als je ziet dat er nog een klontje fruit  zit dat je die niet door eigen manipulatie kunt pakken om hem alsnog klein te krijgen.
Het resultaat is heus echt heerlijk en lekker.
Maar toch, eerlijk gezegd pakken we hier sneller de staafmixer, ook hiervan is het resultaat echt heerlijk En lekker. De staafmixer, die niet alleen in zijn "eigen" beker maar ook in vele andere maten bekers zijn werk doet en slechts 1 deel hoeft even onder de kraan gespoeld( of in de vaatwasser) en je kunt zelf alle stukjes fruit opsporen en pureren. (En die je nog voor andere dingen kunt gebruiken ook soeppureren, ect ect)
Nee, ik geef het toe, het is hier in huis iig geen echte topper geworden die smoothie-maker.( hij kan gaan)

Labels: ,

5 reacties:

Blogger huis tjokvol zei...

mmm lekker.


gr yvonne

26 juni 2013 om 13:08  
Blogger Mevrouw Williams zei...

Heerlijk een smoothie, ik heb sinds kort een keukenmachine daar zit de smoothie ook bij in, maar wat een werk om dat ding te gebruiken zeg!

26 juni 2013 om 14:31  
Blogger Mammalien zei...

Best lekker, bevroren fruit erdoor! Maar niet lekker voor je mesjes inderdaad....

26 juni 2013 om 18:09  
Anonymous Anoniem zei...

Goeie spullen heb je
juul

27 juni 2013 om 10:46  
Blogger ღMirandaღ zei...

Lekker!

27 juni 2013 om 16:01  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage