dinsdag 20 maart 2012

mijn druppels

Op de gloeiende plaat....
Zo nu en dan, eigenlijk steeds vaker, word ik aangevallen door mijn, wat ik noem groene impulsen. Dan raak ik meestal geprikkeld/geinspireerd door iets wat ik zie en/of hoor/lees in mijn directe omgeving en/of de zogenaamde groene blogs. En vervolgens ga ik meteen over tot een bepaalde actie.Ik ben erg van boter bij de vis ( en water bij de wijn :-), maar das weer een ander verhaal).

Het meenemen van pakjes drinken naar school bv, heb ik 2 jaar geleden, met mijn 2 oudsten besproken en sindsdien neemt het bakvisje een thuisgevuld tuppertrut flesje van mee. Zij kon daar indien continue volgehouden voor elke dag 10 cent (kostprijs pakje) extra als zakgeld verdienen. Dit was bedoeld als extra stimulans, om het vol te houden, en ik moet zeggen, het werkt bij haar in ieder geval nog steeds neemt zij zelfgevulde tuppertut flesjes mee.
Maar mijn zoon, die vond dat allemaal niks, had altijd last van (vermeende) lekkages waarbij zijn schoolspullen dan nat en plakkerig werden etc etc...klaag, klaag, steen en been....maar sinds een week is hij voor een groot deel om.(hij kocht vaak bij appie naast school een flesje van het een of ander en tja eerlijk is eerlijk, van huis gevuld en meegenomen is het toch een stuk goedkoper). Het grappige is dat dit geheel uit eigen initiatief ging.....
Ook kleine mini-zoon neemt naar school thuisgevulde bekers en fruit en broodbakjes mee.( maar die ehm weet nog niet beter natuurlijk)
Ook was ik gestopt met t kopen van die kleine boterhamzakjes, en investeerde in bakjes. Check werkt! (de plastik broodzakken van het brood worden nog wel eens hergebruikt door puberzoon).
Verder gebruik ik zelf die fleurie-cup.
En voor de was gebruik ik nu al 2 jaar wasnoten.
Wel ben ik zo realistisch dat ik ook wel denk, na hoeveel x heb je milieu-technisch, co2-uitstoot, milieuvervuiling door t wassen, zo'n flesje/broodbakje er nou uit, zeg maar, en als ik daarop ga googelen raak ik geheel in verwarring. Want waar mijn gewone boere- huisentuintjes-verstand zegt dat hergebruiken beter zou moeten zijn, lees ik op t www weer dat t omspoelen/schoonmaken van die spullen ook co2 etc kost, en zeepvervuiling van het oppervlakte water enzo, en produktie-dingesvervuiling, dus wellicht meer vervuilend is dan plastik weggooi....totale verwarring dus....
(een van de redenen waarom ik met de mini's bv geen katoenen luiers heb gebruikt, wat ik bij de 2 oudsten toendertijd wel deed).
Het zijn slechts enkele van mijn projectjes :-) en werkelijk ik krijg regelmatig het gevoel dat ik een beetje ehm gek ben hoor :-) .
Zo heb ik nu weer in mijn hoofd gehaald om het ieniemini-grasveldje dat toch al door de kinderen/graven en veelvuldige zomerbadjes verwoest is, gewoon helemaal op te geven en er een snoep/moestuintje-achtige van te maken. Waarover later ongetwijfeld meer :-)

8 opmerkingen:

 1. hier ook altijd van die lekkende bekers,echt heel irritant,we hebben altijd die bekers mee gegeven en bakje met een koekje er in of een appel,maar nu hebben we er nog maar 2 op de lagere school en nu kopen we pakjes drinken en dat bevalt toch heel erg goed moet ik zeggen,we gaan zo nog maar even door denk ik,succes met alles

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo vergaat het mij ook. Van mezelf ben ik eigenlijk niet zo groen, maar door het lezen van blogs over groener leven en consuminderen raak je toch besmet.

  Hier zijn de drinkpakjes ook verdwenen, maar dat komt ook door de nieuwe school, waar drinkpakjes 'not done' zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je nou een heel apart heet sopje met dreft zou maken voor die bakjes geloof ik nog dat het energie kost, maar meedraaien in de vaatwasser of gewoon mee met de afwas kost toch geen EXTRA energie of...?? Nou ja, ik weet het ook niet!

  Heb van die rvs broodbakjes en rvs drinkflesjes van klean kanteen en die lekken geen druppel, echt heel fijne dingen zijn het.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja ik herken je 'probleem'. Ik wil dat ook allemaal wel goed zoals andere mensen dat doen en kunnen, maar het lukt gewoon ook niet altijd en of het nou echt veel uitmaakt enzo..... Mocht je nou DE oplossing hebben voor alle problemen hoor ik het graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij gebruiken eigenlijk meestal lege spaflesjes voor de ranja die mee naar school gaat. Werkt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toch is het goed dat je er af en toe aandacht aan besteedt. Weet je : al blijft maar tien procent van die bevliegingen hangen, dan is het nog altijd beter dan wanneer je niks doet. Met dat grasveldje zou ik zelf nog even wachten tot de jongste een jaar of zes is. Het is toch ook wel heerlijk dat ze nog even kunnen graven waar het geen kwaad kan.....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die truttige bakjes en bekers hebben wel een goede garantie op fabricagefouten. En de Tumbo's lekken niet. Pakjes drinken komen er in ons gezin niet in. Wij als oude ouders niet en bij onze kinderen voor hun kinderen ook niet. Daar zit veel te veel suiker in. En onze kleindochter drinkt het liefste water. Afval moet je altijd zien te voorkomen en de plasticsoep in de oceaan, daar schaam ik me voor. Dat we het zo ver hebben laten komen. Heb het goed.
  Hartelijke grroet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...