vrijdag 15 januari 2010

wasnoten


Regelmatig peins ik over van alles en nog wat en dus ook over de belasting voor het milieu van al onze dagelijke dingen en of en hoe dat beter kan, want we willen immers allemaal natuurlijk dat het na ons nog een leefbare wereld is met veel groen en frisse lucht en heldere rivieren en zeeen en meertjes etc.
Maar goed, ik was natuurlijk de was, dat houdt hier in dat bijna dagelijks de wasmachine draait( des nachts op goedkoop tarief) en het weekend doe word er flink gewassen het beddegoed etc en de was die is blijven liggen van door de weeks, k was graag met volle machines...
En al langer had ik gehoord over wasnoten, het is dus inderdaad een noot die aan de boom groeit en die zeepachtige substantie afscheid,maar dan biologisch :-) en je was zou er wel schoon en fris en zelfs zacht van worden dus ook wasverzachter( zo ik dat al gebruikte) hoeft dan niet meer.
Na lang getwijfel, is het wat en oh, wat hou ik van de frisse lekkere wasgeur, besloten dat ik meer nog van een fijn milieu hou, en besteld via internet, en meteen in gebruik genomen.
Het kwam rap binnen 2 werkdagen binnen over de post in aantrekkelijke grove stoffen zakje met daarin dus 3 kleinere zakjes om de noten tijdens de was in te doen, zag er prima en heel biologisch verantwoord uit allemaal, ook kreeg ik gratis een proefzakje erbij om een vriendin kado te doen, zodat die het ook kon proberen( ik had dat bij mn bestelling genoteerd dat ik dat graag wilde, en bleek dat die er gratis bij kwam, extra leuk weer...)

Maar goed dan nu de was....werd de was ook werkelijk schoon?
Het antwoord daarop is ja, het werd lekker schoon en het rook, fris( een beetje zurig fris als ehmm azijn zeg maar toen het uit de machine kwam) en het voelde inderdaad ook gewoon lekker zacht.Om lekkere luchten aan je was te krijgen word aan bevolen druppeltje geurolie  toe te voegen...( zie de site voor uitgebreidere uitleg : http://www.biona.tv/Wasnoot/wasnoot.html )
Dus mijn conclusie nu( op de korte termijn ) is dus dit ja ik ga ermee door.Ik heb alleen een maar, ik doe dit als eerst voor mijn gekleurde was( de wasnoten zouden  mogelijk bruine vlekjes kunnen geven op de lichte/witte was als je dat zakje met noten te lang laat zitten in de machine tussen de was) en omdat ik nog 12 kilo wittewaspoeder heb staan, k wil die gewoon eerst opmaken, en mijn grootste deel vande was is toch gekleurd dus doe ik het grootste deel dan ehmmmm bio-verantwoord :-)

(en dan ga ik nu op zoek naar mn geitewollen sokken )19 opmerkingen:

 1. Ik ben nog aan het twijfelen. Ik laat m'n was wel eens te lang in de machine zitten. Ik ga even kijken wat het kost ed. Gr. Lege Zakken Vrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het gelezen en ben overtuigd. Ik ga m'n wasmiddel opmaken ( kan nog een hele tijd duren) en dan deze wasnoten gebruiken. Ik vind ze trouwens niet zo duur. Hoe vaak kun je met 1 zakje trouwens wassen? Dat heb ik nog niet kunnen vinden. Er staat wel dat je twee keer op 30 graden kunt wassen. Gr. Lege Zakken Vrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja dat staat er en dat heb ik dus gedaan en ik vond het beide keren schoon en fris.( ik doe de witte dus nog wel met wasmiddel wnat daar sla ik altijd 2o kilo per keer van in en wellicht laat ik dat zo.... wit was ik toch veel minder en wit wil ik wel wit hebben/houden maar ik ga ook dat eens een keer met die noten proberen)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het concept wel grappig, maar ik kan me er zo nog niet zoveel bij voorstellen. Ik moet het maar eens uitproberen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik weet het niet. Ga zo een op die site kijken. Maar ik vind het wel weer een leuke blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wasnoten zijn super he, idd wel leuk om een geurtje bij te doen. Als je in de zomer er citroenolie bijdoet bv, blijven de muggen wat op afstand. Lavendel op het beddengoed zorgt voor extra zachte dromen :-)

  Wat betreft dat witte wasgoed, dat kan je ook eco doen zonder toxisch wasmiddel toch, stel dat je doos opraakt.
  Bv ecover waspoeder gebruiken met een beetje extra zuurstofbleekmiddel.

  Goed bezig sillie!
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb de noten ook al gebruikt en was daar ook tevreden over. Maar nu gebruik ik gewoon Ecover.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had er nog nooit van gehoord eerlijk gezegd. Wel apart eigenlijk. Wasnoten. Ik houd meer van walnoten! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Er gaat een wereld voor me open - heb er nog nooit van gehoord. Ik wil me er wel in verdiepen en een keer een wasje mee proberen. Tot nu toe ben ik erg tevreden over mijn klein en krachtig fris ruikende vloeibare wasmiddelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik maak van een half blok sunlight zeep vier liter vloeibaar wasmiddel. In de witte was doe ik wat soda erbij. Bevalt me prima en onze moeders en grootmoeders wasten hier ook al mee.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk om hier wat meer over te lezen. Ik had er wel eens van gehoord en geparkeerd in het vakje: nog eens uitzoeken :-) Nou, ik moet er maar eens werk van maken. Bedankt voor de tip en 'recensie'. groetjes Jente

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij gebruiken wasmagneten, ook heel erg goed, het ruikt natuurlijk helemaal naar niks maar ah ik doe er dan wat EO van lavendel bij of af en toe wat wasverzachter en dan ruikt het ook fris.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Als ik niet reageer. betekent dat niet dat ik niet lees. De foto's heb ik gezien en ik geniet ervan. Huishoudelijke beslommeringen ken ik wel, maar jij hebt ze vast meer dan ik ooit heb gehad. Ik had er maar 2.. al waren beide wel heel erge smeerlappen t.a.v. hun kamer.

  Juul

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dank voor de tip. We waren ooit op zoek, maar de draad weer kwijt geraakt. Nu toch maar bestellen. Gaat mijn haar ook weer groeien van walnotenshampoo?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @henk:mocht ik ooit wonderbaarlijk wilde woeste gegarandeerd haargroeimiddel vinden dan zal ik er zeker een blogje aan wijden..... vooralsnog heb ik daar btw ook nog nooit naar gezocht :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat leuk, zo'n recensie! Ik heb net een groot pak waspoeder aangebroken, maar als die op is ga ik toch echt eens wasnoten aanschaffen. Twijfel al jaren maar het leek me zo veel gedoe. Blijkt dus wel mee te vallen, als ik het zo lees!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wij gebruiken al jaren waswonder wasmagneten, wel prettiger in gebruik dan wasnoten vind ik zelf omdat de magneten gewoon in de machine blijven zitten. Met wasnoten moest ik altijd rekenen hoeveel graden de noten nog konden wassen en steeds nieuwe pakken.
  Je bericht is uit 2010 en het is nu 2012. Gebruik je de wasnoten nog?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wij gebruiken al jaren waswonder wasmagneten, wel prettiger in gebruik dan wasnoten vind ik zelf omdat de magneten gewoon in de machine blijven zitten. Met wasnoten moest ik altijd rekenen hoeveel graden de noten nog konden wassen en steeds nieuwe pakken.
  Je bericht is uit 2010 en het is nu 2012. Gebruik je de wasnoten nog?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gebruik je de wasnoten nog? Ik ben er mee gestopt omdat ik het best wel een gedoe vond, met uitrekenen op hoeveel graden is nog kon wassen en ze in en uit het zakje doen. Wij wassen inmiddels al jaren met waswonder wasmagneten en naar alle tevredenheid. Het zijn twee blauwe magneten die gewoon in de machine blijven. Sommige vlekken hebben even wat extra aandacht nodig, de gewone was word schoon en fris.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Summertime, when the living is easy.....

Zodra de dagen lengen, en de zonnekracht weer toeneemt, leef ik op. Ik ben zeker aan het einde, die winter, kou, donkerte, regenachtighe...