donderdag 5 januari 2012

t was wat met de was

Wasperikelen ik schreef er al eerder over KLIKKERDE KLIK  met name over het in gebruik nemen van de zogenaamde was noten. We zijn nu een jaar verder, dus ik zal mijn ervaringen op de lange termijn met jullie delen.
Het is de bedoeling dus (voor degenen die mijn vorige blog hierover niet gelezen hebben) dat je 4-5 van die kleverige(dat is de zeepachtige substantie) noten( lijkt in de verte kwa grote nog t meest op een zachte walnoot) in een klein daarvoor megeleverd waszakje doen en die op de was legt in de wasmachine. Ik moet eerlijk zeggen dat er heel fijn extra zakjes worden meegeleverd, maar de eerlijkheid gebied mij te vermelden dat toch de zakjes miraculeus zijn verdwenen, dat is iets waar meestal onze sokken last van hebben, maar blijkbaar ook deze zakjes.
Hmm nouja ik gebruikte single sokken (je weet wel van die eenzame achterblijvers ) als waszakje en propte daar de wasnootjes in, knoop erin huppethee oftewel AYETO( op zn buurman en buurmans).
Maar de hamvraag: word de was ook schoon?
Nou eerlijk is eerlijk kwa schoonheid zie ik geen opmerkelijk verschil met gewoon wasmiddel.
Want ook dan behandel ik  vaak vet vlekken voor met een druppeltje afwasmiddel op de vlek voor ik het in de wasmachinne stop.
Maar het enige wat je echt wel mist is die heerlijke schone wasgeur, en ik moet zeggen, die mis ik echt.
Want schone vers gewassen was vind ik verrukkelijk ruiken.
Je kunt  druppeltjes geurolie aan je wasverzachterbakje toevoegen , maar die geur blijft echt niet zo lang hangen als de wasmiddelgeur....
Maar dan denk ik weer wat weegt zwaarder, het milieu... of mijn geursensatie....en hoe lang heb ik van dat laatste plezier in afwegeing met het goede voor t milieu...
Dus ik heb een gekozen voor de middelweg, voor gekleurd gebruik ik wasnootjes en voor echt wit  gewone wasmiddelen.(omdat in wasmiddel optische witmakers zitten oogt dat toch of juist vooral bij wit wel ehm witter en dus schoner, maar thats all in the mind he...)
Ik ben dus door mijn eerste kilo wasnoten heen en heb 5 kilo nieuwe besteld, dan waren de verzendkosten gratis en dan ben ik voorlopig voorzien. Want ik wil er beslist mee doorgaan, het is namleijke hct zoveel beter voor het milieu en ik was elke dag een machinelading.

Geen advertorial, gewoon mijn eerlijke en simpele mening over een goed produkt wat ik een ieder best zou willen aanraden die ook begaan is met het milieu enzo.

Labels:

10 reacties:

Blogger Puck zei...

Gezien mijn mans allergische reactie voor shampoo annex Omo (nieuw in mijn assortiment door bonnetjes knippen). Ben ik wel op zoek naar iets minder chemisch voor de was e.d. Misschien is dit wel iets voor me, eens kijken op hun site...

5 januari 2012 om 13:45  
Anonymous Anoniem zei...

Gebruik die ook vaak voor alles wat niet echt vies is (vaatdoekjes dus niet) en het werkt prima inderdaad. Je kan er ook vloeibaar wasmiddel van maken dacht ik.

Hou niet van die wasmiddellucht maar ik had voor de vieze dingen een pak gewoon wasmiddel gehaald (doe ik +2 jaar mee) en heel het huis rook lekker schoon!

Bedankt voor de herinnering aan de enorme stapel was op zolder. Ook maar eens aan beginnen zometeen. Waaah!

5 januari 2012 om 14:59  
Blogger Mammalien zei...

Ayeto buuv!

5 januari 2012 om 19:22  
Blogger merula zei...

jee nog nooit van gehoord was noten....
Hoe gaat het trouwens met de stoomeend?

5 januari 2012 om 20:01  
Blogger Goud en Zilver zei...

Ik heb ze ook gebruikt, maar ik ben weer aan de waspoeder.
Ook ik miste de geur, en de witte was wordt toch echt niet zo wit meer.

Groeten Herma

5 januari 2012 om 22:13  
Blogger huis tjokvol zei...

ik heb er ook nog nooit van gehoord, wasnoten???

6 januari 2012 om 08:51  
Blogger Spaarmoeder! zei...

Vna het merk almawin heb je vloeibare wasnoot, maar ook was geur. Dat is een klein flesje met een hele zachte wasgeur op basis van natuurlijke ingrediƫnten. ideaal voor je zelfgemaakte wasmiddel of de wasnoten.
Ik heb net altijd behoefte aan een luchtje, maar soms is dat wel fijn en dit ruikt heel subtiel.
Ik bestel het via internet.

6 januari 2012 om 09:14  
Blogger DharSon zei...

Weleens van gehoord en wel zo handig en leuk om eens ervaring daarover te lezen.

Ik ga nadenken....
(maar jah we hebben nu een mega vorraad aan wasmiddelen... dus nu nog even niet)

6 januari 2012 om 11:11  
Blogger baasbraal zei...

Ik had er nog nooit van gehoord en ook je vorige logje nieet gelezen (Foei Janneke!) Klinkt interessant.....zal er eens over nadenken.

6 januari 2012 om 14:01  
Blogger Ladyknit zei...

Heel herkenbaar. Het werd er bij ook niet schoner van, maar de geur. Niets ruikt zo lekker dan pas gewassen was (niet dat ik het zo vaak doe).

14 januari 2012 om 07:18  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage