donderdag 4 augustus 2011

Jammie, maak zelf je zomer heet

Augustus en September zijn, vind ik, wel de makkelijkste maanden om, (als moeder/opperhoofd en verantwoordelijk voor groente fruit en vitamine-intake der kabouters) te verzinnen wat je moet koken. Er is zoveel vers fruit en een veelheid aan soorten groentes, vers van de grond. Lokaal en seizoensprodukten boordevol vitamines.Daarbij lijkt alles in de zomer door de zon ? gewoon ook veel lekkerder te smaken. En dan mijn ultime genot en verwennerij, het nieuwste Jamie Magazine voor extra inspiratie.
Heerlijk vind ik het ook om buiten te eten. De voordelen van buiten eten hoef ik mede-moeders vast niet uit te leggen ;-) een beetje geknoei der kleinsten, met 't eten maakt immers buiten niets uit, nog afgezien van het heerlijke vrije gevoel wat buiten eten met zich meebrengt. En buiten koken, idd op de bbq, want daar heb ik ook echt wel wat mee, en dan juist niet alleen vleesjes bbq-en. Die heerlijke groente en aardappel-maaltijd salades die Jamie speciaal voor mij bedacht heeft( handig voor vega-dochter en mijn wens wat vaker vega te koken voor het hele gezin), spreken mij ook zeer aan om eens te proberen. Zelfs, of misschien JUIST als het niet gelukt is zoals het moet KLIKkerdeklik dan ben een ik zeer gedreven hobby-kok, om de volgende experimenten te laten slagen, alhoewel ik niet graag een mislukt gerecht snel opnieuw probeer.
En als het echt teveel werk was in verhouding met de smaak, en het gewoon niet zo mijn smaak was ( of niemand vond het lekker) dan streep ik een groot kruis door het recept heen. Omdat het mij in het verleden al meerdere malen is overkomen dat ik door de heerlijke beschrijving en de verrukkelijke foto's verleid werd het nogmaals te maken, met wederom teleurstellend resultaat. ( oh en dat kan ik dus werkelijk niet uitstaan!!)

1 opmerking:

  1. Met grote bewondering lees ik je kook-avonturen ... zelf ben ik op dat vlak niet zo'n groot talent; uren sloven over iets dat op 10 min 'op' is, is me niet gegeven

    BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...