zondag 15 mei 2011

op zoek naar verlichting

Er zijn van die dagen, dan ben ik boos, zo ongeveer op de hele wereld .
Dan raak ik geirriteerd en boos omdat bv de grote boze tovenaar weer eens laat afweten op de zo ongeveer een keer per jaar vraag of hij ( als grote voetballiefhebber) een keer wil rijden met t team van eigen zoon, mijn puber. Hij zegt dan natuurlijk nee. What else.... en elke keer kan ik daar( dat altijd maar aflaten weten, wat natuurlijk nog bovenop het kwaad uit het verleden komt) ZO kwaad, woest, teleurgesteld en ook verdrietig, natuurlijk, en dan komen de slechtste dingen in mij naar boven borrelen, als was ik een giftige kokende vulkaan.   Dan begin ik als vanzelf te snauwen en te snibben.   
Dan kan ik blijkbaar alleen het slechte nog zien, van iedereen,  en dus ook van mezelf, ik haat de grote boze tovenaar dan, en dan kom ik meteen al in conflict met mijzelf, want als christin wil/zal en mag ik den ander niet haten, en dat doe ik dus wel, van ganser harte zelfs. Oh en dan nog iets wij/christenen worden opgeroepen om te bidden voor wie wij haten/ons haten en hup , u raad het al, ik bid echt niet ( meer) voor die griezel en al zeer zeker niet als ik weer zo megaatje boos etc ben  .
En dan haat ik mezelf weer dus ook, want ik wil geen giftige hatelijke vulkaan zijn, als ik eerlijk ben. Waardoor ik de boze tovenaar weer extra haat die mij zo boosaardig maakt( raar woord eigenlijk boos-aardig) grr grr grr cirkels cirkels....
Nu ben ik wel net als een vulkaan, na een uitbarsting rook ik nog een klein tijdje een klein beetje, maar daarna is het redelijk rustig .                                         

9 opmerkingen:

 1. Pfft, kan me voorstellen dat je af en toe heel boos bent op de grote boze tovenaar en dat je dan ook nog met jezelf in conflict komt. Hartstikke lastig, maar dat je het erkent is al heel wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Sillie,

  Ik volg je blog al een tijdje en moet altijd zo onwijs lachen om de manier waarop je schrijf. Maar vooral je eerlijkheid, zo ook over dit onderwerp. Zo herkenbaar, ik heb zelf een combinatiegezin met 5 Kids, en heb een boze tovenaar(Ex) en een heuse Heks (Ex van mijn partner) Hier vinden ook regelmatig behoorlijke aardverschuivingen plaats, met bijbehorende gevolgen.Helaas hoort dit vaak bij het gescheiden zijn. Maar die wegen gelukkig niet op tegen de oase van geluk die ik en mijn man al jaren samen hebben, met de kids. Het is net of je zo af en toe terecht bent gekomen in het verhaal van de smurfen hahahhaha. Alleeen wonen wij in het vredige dal, waar we af en toe heksen en tovenaars moeten verjagen, en dat kost energie.
  Warme groet Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Sillie: marjanneke1966@gmail.com
  Wat een leuk gekozen woord: christin!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waarom denk je dat ik al jaren met zoveel tegenzin door de jungle aan het ploeteren ben ... moet stiekem wel lachen om de reactie van Anita ... je hebt die irritante Gargamel en daardoor kan zelfs Smurfin gewoon af en toe een Moppersmurf zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. advies van een medevulkaantje - laat er vooral geen stopje insteken want dat ploft ie pas goed ;-) (aka af en toe laten ventileren kan deugd doen)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Boos zijn hoort bij het leven, het heeft een functie, hoewel je die misschien niet altijd direct ziet of begrijpt. Jij wil jouw puber beschermen, hem het beste geven, en als de boze tovenaar daarin dan tegenwerkt, word je -terecht- boos. Inderdaad, ventileren jij, anders ontplof je! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je kunt ook voor jezelf bidden. Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oeps nou af en toe ontploffen mag best hoor.ben blij dat ik geen last heb van tovenaars...wel van een heks maar die is geen ex...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Boos zijn mag best, ook als christen! Maar je moet er wel wat mee, denk ik... Pfff, in elk geval eerst even uitblazen en tot rust komen! Liefs, Lydia

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...