maandag 16 mei 2011

de jacht maakt hongerig

Na vanmorgen echt, nee echt fris en koud wakker geworden te zijn, moest ik meteen al aktief zijn en op sokkenjacht. Het lekkere weer de afgelopen weken hadden mijn sokkenpaarbijelkaarhoudkundewoede een beetje doen verslappen.
Dus moest ik echt weer even zoeken, en zowaar na een korte jacht door de sokkenmandjes( eigenlijk van die leuke kleine kartonnen koffertjes)  en de schone wasberg, die nog uitgedeeld moet worden, vond ik gelijkgekleurde paren voor de kleintjes.( wat ik mijn ogen wel ehm een soort teken is van een goed geolied huishouden/perfecte huisvrouw of tenminste iets wat daar dicht tegen aan zit ;-)) En daarbij het staat ook zo netjes als peuterzoon naar de peuterpoepzaal gaat, 2 dezelfde sokjes aan.
En pakte ik in de middag mijn vegetarisch koken weer op en ging op herhaling met de griezelige groene snotjestaart, waarbij ik ook de overrijpe tomaatjes die me weemoedig aan zaten te kijken vanuit hun bakje er door heen deed. Zelfde recept als de vorige keer dus hoop ik op weer een tafel vol smullende kinderen ( zal je net zien, vinden ze er vandaag geen snars aan )
Ohjah persoonlijk vind ik dat siliconen-flubberige bakvorm wel een beetje wennen met in/uit de oven zetten, want stevig is het dus niet. Wennen dus, maar hij maakt wel lekker makkelijk schoon( vaatwasser en ook komt de taart er gemakkelijk uit. Maar goed dit terzijde.

6 opmerkingen:

 1. Door die kaas zie het er wel lekker uit. Ik heb zo'n rubberen cakevorm. Kweenie, of ik het wel zo handig vind. Ik geef de schuld voor in inzakken aan de vorm en niet aan zoonlief die de ovendeur opentrok:-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat eten we vandaag mama - awel jongen, ik heb " Dat lust ik niet " gemaakt ... élke dag hetzelfde liedje ... zucht ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Sillie, Ik zet de vorm meestal op het rek voordat ik er wat in doe. Behalve wanneer ik het vergeet natuurlijk;-) gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat moet natuurlijk het rek zijn wat je in de oven plaatst of het rooster om nog wat duidelijker te zijn. gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het ziet er lekker uit, en vonden ze het dit keer ook lekker?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker hoor, ja ik gebruik ook van die siliconenvormen.. ik vind ze ook fijner want die andere vormen kreeg ik nooit zo goed schoon meer en deze wel.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...