Blote voeten, als de blaadjes vallen.

Het allerliefst loop ik blootsvoets, en dan ook nog liefst zonder slippers...
Maar slippertjes zijn wat mij betreft wel oke, daar ben ik ook altijd goed mee. Her en der lees ik dat er mensen zijn die om diverse redenen hun verwarming aanzetten zo lang mogelijk uit stellen. Ik heb dat dus met blote voeten, of andersom, dichte schoenen, sokken etc....
Tuurlijk loop ik in de zomer wel eens (een enkele) keer op dichte schoenen, omdat we een flinke wandeling maken bijvoorbeeld. Maar zodra het kan gooi ik die weer uit en stap blootsvoets in mn slippertjes.
En ik stel dichte schoenen zo lang mogelijk uit, sokken ook, brrrr dat gevoel van zo'n tweede velletje om je voet, enkel, tenen, ik gruwel ervan. Ik probeer zeker tot het vriespunt rond te slipperen, het geklikklak als ik loop vind ik een fijn geluid, daarbij heb ik altijd kokend hete voeten. (ook handen trouwens en ik doe echt ook geen handschoenen aan).
Dichte schoenen geven me een help ik ben gevangen gevoel, helemaal als ik ook nog sokken draag. Daarom ben ik wel gek op mn winterige ugg-laarzen, die zijn zo lekker wollig van binnen dat je daar best goed sokloos in kunt lopen, en dat doe ik dan ook altijd.
Ik vind het ook fijn om met blote voeten even het gras te voelen als ik buiten ben, maakt me niets uit of het nat en koud is, beetje wazig allemaal, maar de mens is wazig, deze  wel tenminste.
Wie doet er mee? Zo lang mogelijk de slippertjes nog aan?

Reacties

  1. Ik snap het helemaal! Ik heb ook altijd het liefst zo min mogelijk aan. Ook in de winter draag ik bijvoorbeeld het liefst nooit sokken. Dan doe ik gewoon blote voeten in mijn laarzen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. BRRR - ik ben afgelopen weekend - ik denk definitief voor deze winter - overgestapt van een rok naar een broek, en van sandalen naar dichte schoenen! Ik moet ook altijd even een drempel over, maar het is me nu 's morgens en 's avonds laat echt te koud met blote voeten!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In huis en in de tuin loop ik wel vrij lang op blote voeten, maar verder heb ik de slippertjes allang al ingewisseld voor drmartens.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh echt tot het vriespunt? mij niet gezien. Ik draag nu van die heerlijk dikke huissokken. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geen slippertjes hier, wel nog steeds blote voeten in mijn schoenen!
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nee dank je, ik loop zelfs in de zomer nog met gebreide sokken aan. Zelfs deze zomer zijn ze niet vaak uitgeweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hier ook nog slippers aan in huis en tuin. LZV

    BeantwoordenVerwijderen
  8. 's Morgens op de fiets blijven de slippertjes nog even binnen, maar de rest van de dag loop ik blootsvoets door het huis. Héérlijk! Al vind ik het ook wel heel erg lekker om - als de verwarming écht nog niet aan gaat - zelfgemaakte warme winterbreisels aan mijn voeten te hebben ;o)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Populaire posts van deze blog

Een fris begin

Ordelijk