School

Hoera vanaf nu hebben we vakantie, of mijn kinderen dan toch ten minste, zelf werk ik altijd met de kerst.
Maar voor het zo ver was dat we in deze oase van rust zijn gekomen......er moest nog van alles op school, en dan die enorme mistroostige donkere nattige dagen BLEH, ben blij dat de middag weer een minuutje extra licht heeft, ook al merk ik er nog niet echt veel van. Het psychologisch effect is groot bij mij :-)
Ik zie de zon weer schijnen aan de horizonten, lekker!
Met de basisschool van mijn twee jongsten mocht er ook dit jaar weer geschaatst worden, leuk zo je denken...
Nou, ik ging weer eens mee als rij moeder en kreeg 6 wilde woeste zwijntjes kinders mee, waarvan 2 van mijzelf, maar druk dat ze waren, je kunt t gerust DRUK noemen. Niet te harden.
Een enkeling lukte het zelfstandig de schaatsen aan en dicht geklikt te krijgen de andere mormels moesten geholpen worden. En daar waar mijn kinderen zich onder hun jas in een lekker soepel fleece vest gehesen hadden, zodat ze daar in konden schaatsen, en anderen dikke schaatstruien aan hadden voor het zelfde idee, jas uit, het was immers overdekt...
Stond daar een manisch juffie van school te stampvoeten dat de kinderen allemaal hun jas aanmoesten. Op mijn vraag waarom dan? Stampvoette zij: omdat ik het wil!
Ik was totally lost, wat kun je in godsnaam tegen zuks doen? En daarbij als zelfs ik dat zo voel hoe zullen onze kinderen zich daar dan niet bij voelen?
Bij nogmaals navragen, wat ik bijna niet durfde onder haar dwingende killerblikken.....was ze bang dat de kinderen NAT zouden worden als ze vielen op het ijs, van het ijsschraapsel....

Nou op zich, kunnen mijn kinderen wel tegen een beetje nattigheid, het droogt namelijk vaak vanzelf weer op en daarbij was het echt niet koud.
Maar het mocht echt niet, en het ging niet gebeuren....
Ik geloof niet dat ik volgend jaar nog mee wil als rijloeder.

Reacties

  1. Oh jeee haha een beetje controle dwang die juf?? Maar ze voelde zich vast heul verantwoordelijk naar ouders die misschien wel moeite hebben met vieze of natte kinders... Fijne vakantie!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Och arme, maar ja je moet wel 1 lijn voeren als juf! Vroeger, ja al lang geleden ook eens meegeweest, het ging voornamelijk om vervoer, kropen ze allemaal bij de bankdirecteur in de auto en ik kon niemand vervoeren. Ik liet mijn auto staan en stapte bij een ander in. Wat was ik woest, ben ook nooit meer mee geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sjemig,nogal overdreven van die juf.

    Enne: rijLoeder? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik denk dat deze juf ook dringend aan vakantie toe was.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou lekker mens.... toevallig een juf van jou kind? Dat zou me we lte denken geven. neem van mij aan als Fries schaats je altijd in trui. met iets eronder...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. O. Ik heb met je te doen. Zoiets zou ik nu ook niet meer trekken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. et lijkt mij niet meer dan normaal , dat kinderen hun jas aan hebben , om deze tijd van het jaar ..
    het is tot slot geen zomer ...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik verheugde me afgelopen week ook al op de minuut extra licht per dag! Gekke mensen hè? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Populaire posts van deze blog

Een fris begin

Ordelijk