Schoolvreugd?

Soms, of nee eigenlijk best wel vaak, hebben mijn 2 jongsten helemaal geen zin om naar school te gaan. Ze zijn namelijk nog lang niet klaar met spelen thuis. De dino's staan namelijk net op het punt om de playmobile popjes aan te vallen en op te vreten? Of zullen de soldaatjes deze keer winnen en sterven de dino's (uit)?
Met zn tweetjes, maar ook wel alleen spelen ze de geweldigste verhalen. En hebben daarom nooit tijd om naar school te gaan, school vinden ze saai, een beetje vervelend, en t ergste is, je mag niet meer zoveel spelen.
Mijn jongste dochter wilde een tijdje naar een andere school zelfs, omdat ze dacht dat je op een nieuwe school weer in groep 1 moet beginnen en dan lekker veel mag spelen. Jah...dat leek dr wel wat.

Reacties

  1. Wat grappig dat jouw jongste naar een andere school toe wilde omdat ze gewoon helemaal van voren af aan wilde beginnen!

    Ik geloof dat mijn dochter het wel leuk vond op school. Ze hield van leren en van tekenen dat mocht ze op school vaak doen. Maar zelf was ik als kind ook liever thuis om lekker te kunnen spelen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ze op school zijn, zijn alle protesten van thuis wel weer vergeten hoor, ze hebben veel vriendjes en vriendinnetjes en hebben het er best naar hun zin.

      Verwijderen
  2. Ik heb hier ook kindjes die veel liever thuis zijn dan naar school te gaan en die nog altijd veel liever spelen dan leren...
    Alleen mijn oudste dan. Die ging heel graag naar school en nog altijd en dat is te merken aan de resultaten.
    Zelf ben ik toch wel blij dat ze op school zijn overdag :-). Al is dat binnen 14 dagen gedaan. Dan begint hier het negen weken grote verlof.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geinig, ik denk dat veel kinderen dat wel zouden willen! Wat is er nou ook leuker dan spelen. Fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat geweldig dat je kinderen zo fantasierijk spelen zeg! En niet eens met schermpjes. Top!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heerlijk als ze zo lekker spelen, ook samen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Is ook zalig, dat spelen. Dat is het enige dat ik "mis" bij Jill nu ze groter is. Die bakken vol met Barbies.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Herkenbaar, hoor. Miss T kan nog steeds vol heimwee praten over de kleuterklassen en dan vooral over het feit dat ze het eerste jaar lekker op woensdag mocht thuisblijven. Vanaf groep 3 spelen ze ook niet meer (op school dan) terwijl ze het dan ook nog zo nodig hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Populaire posts van deze blog

Een fris begin

Ordelijk