zaterdag 18 juli 2015

We zijn weer thuis

Het directe uitzicht vanuit de boshut waarin we zaten, inderdaad, dit aar helaas geen kamperen, maar wel lekker weg, in eigen land, en ook in een kantenklaar huisje, in het bos dus.
Nunspeet, nogal bossig dus.
De manlief had "maar" 2 weken vrij, en er waren nog wat persoonlijke omstandigheden die ons deden besluiten dit jaar in eigen land te blijven en voor kant en klaar huisje (wel op de camping) te kiezen.
Het was absoluut heerlijk en geweldig ontspannend, zo vanuit het huisje liep de hond steeds weg het bos in.  
En omdat we in Nederland zaten kwamen diverse vrienden, fam, en oudste zoon(die gewoon moest werken) ook nog, een weekendje een dagje of een weekje aanwaaien en mee vakantievieren. Ik was soms de tel kwijt....
Welke dag was het en voor hoeveel personen campingkoken we vandaag? Want buitenleven is de bom, helemaal op vakantie, er werd dus niet binnen gezeten, alleen op de wc en om te slapen.
En saai in eigen land? 
Hm wij vonden van niet, de omgeving was prachtig, er was buiten boswandelingen en zwemmen(op de camping) heel veel te doen in de omgeving. Een korte selectie anders word het ehm langdradig...
Dit was bij het verscholen dorp Vierhouten .KLIK Waar we een kijkje namen en wat door de bossen wandelden.
De bosbessen, blauwpaars en rijp en in overvloed. 
De bakvis jarig en wilde TAPAS eten, een dagje voor haar verjaardag, want dan was oudste zoon er ook gezellig ook nog. Tapas, het eten waarbij het vooral gaat om het gezelschap en de gezelligheid, en het eten ook verrukkelijk was.
Bezochten we een werkelijk om te kwijlen, zo mooie tuin, zowel bloemen als planten als een prachtige moestuin! Een soort paradijsje, enorm inspirerend ook weer. 
Was daar voor de jeugd een maisdoolhof, geweldig leuk, je waant je verloren in een soort sprookje en als volwassene (zoals ik 160 cm lang) kun je er ook net niet overheen kijken, leuk en een beetje eng aldus de pubers die vast teveel spannende enge films hebben gekeken :-).
Bezochten we een pluktuin in de buurt.
Gingen pubermeisjes naar Walibi-summervibes, ook al helemaal geweldig, het is een review- blogje waardig (wellicht komt die nog).
En voor nu even genoeg :-)
De wassen draaien op volle toeren, en daar waar het in het boshuisje gewoon niet droog werd, wegens regenachtige dagen en in het bos regent het altijd 2 x eerst uit de hemel, daarna nog dagen, uit de bomen.
De gewassen was ( van een vriendin en haar kindjes) werd in 3 dagen NIET droog, hier thuis, aan zee, waar het eeuwig waait, is het wassen en ophangen en tegen de tijd dat de wasmachine klaar is kan de eerste was weer van de lijn gehaald, droog! JOEHOE! 6 wassen klaar en schoon in de kast reeds, nog een aan de lijn en nog een in de machine, dan ben ik er wel een beetje doorheen.
Zoals jongste zoon zei, het is ook weer fijn om thuis te zijn.

9 opmerkingen:

 1. Jullie hebben het goed gehad dus. Fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch lekker even eruit, ook voor de kinderen. Ja die was vind ik ook altijd een bezoeking, dan waardeer je thuis weer des te meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In eigen land op vakantie is gewoon super leuk. Ik vind het heerlijk. Al ga ik ook graag wel eens verder weg. Jullie vakantie ziet er heelijk uit! En je eigen bed slaapt toch het beste :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. welkom thuis dan maar,Nunspeet,dat is haast mijn thuis haven,een plaatsje ernaast bij ik opgegroeid,Doornspijk,mijn zus woont in Nunspeet,ja het is daar mooi,mooi al die bossen,wij gaan nog,wij hebben het dus nog te goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt mij toch als een prima vakantie in de oren. Waarom naar het verre buiten land? Nee hoor, gewoon lekker weg in eigen land. Is soms al mooi genoeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt als een heerlijke vakantie! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vorig jaar vierde ik (een groot deel van) mijn vakantie vlakbij Nunspeet, op 60 km van huis, en het was heerlijk.... En een paar weken terug was ik een paar dagen op vakantie, op zo'n 25 km van huis. Op beide plaatsen kon je heel goed vakantie vieren!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Top dat jullie het zo fijn hebben gehad! Vakanties in eigen land moet je niet onderschatten vind ik.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Wildbiblioneren

  Bij ons in de buurt loop ik al maanden langs een minibieb, superleuk natuurlijk, en eerlijk gezegd had ik er als eens ingekeken, ma...