donderdag 4 juni 2015

Waarom een foto

Waarom maak ik een foto van iets, vooral denk ik om het niet te vergeten, vaak niet eens zozeer om het beeld, als wel om het gevoel wat ik er bij heb, te proberen te bewaren. 
 
Dat de twee jongsten smorgens al zo fijn puinhopen maken aan het spelen zijn, dat ze eienlijk niet naar school willen, omdat ze het nog af willen maken. Dat is hetzelfde als de hele dag bouwen...zeg maar. Hun kleine koppetjes dicht bij elkaar, overleggend wat de beste methode is. De een zo blond en licht, de ander donker en krachtig. Op hun hurkjes, altijd op de hurkjes.
 
Dan een gewoon rondje met de hond, hoe mooi gewoon kan zijn. Bijna bloeiende lelies in de sloot.
En de hond in de zon. De zon :-)
Velden vol met kleine zonnige madeliefjes. 


 

6 opmerkingen:

 1. Zo een foto. Ja. Hier zijn ze 's ochtends ook vaak nog aan het spelen :-).
  Wanneer ik in mijn blogboeken zie ik ook wel dingen die ik al vergeten was dus het helpt wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk die lekker spelende kinderen foto's :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat weet je over 15 jaar nog, geniet ervan. Heerlijk met de hond wandelen in het mooie weer en de mooie omgeving. De natuur is overal mooi. Ik geniet er ook altijd van. Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goede vraag inderdaad: waarom maak je foto's! Ik denk ook om iets vast te houden. En wat heerlijk dat je kinderen zo graag en zo goed samen spelen. En dan ook nog bouwen met blokken!!!! Ik ben bijna jaloers...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waarom je foto's maakt om het moment te vangen, zodat je het gevoel erbij je later nog kunt herinneren. Bij deze heb je het moment mooi gevangen!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...