dinsdag 30 juni 2015

Leuk

De helseweek dag 2 juffedag is voor mijn kinderen altijd een fijne mogelijkheid om zich weer helemaal verkleed naar school te reppen, nieuwsgierig als ze zijn, hoe de anderen eruit zullen zien. 
Zelf zijn ze nogal dol op verkleden en schminken, en ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook altijd wel grappig vind, ik zie hoeveel plezier ze eraan beleven. En ik vind dat geloof ik zelf ook het leukste wat de school bedenkt op de juffedag.Gelukkig was iedereen ook vandaag weer bij het krieken van de dag wakker, het was licht, dus..... En nog koel, dus de manlief trok de stoute hardloopspullen aan en rende een rondje, de oudste dochter vroeg op voor dr vakantie-werk, oudste zoon voor gewoon werk, en ehm ik had tijd over dus......de verfdoos uit de kast.
Hm, bij de jongste dochter in de klas zaten slechts 4 andere Elsa van de film frozen prinsessen.
Maar ze voelde zich wel zeer mooi met dr schmink op. 
Ik heb een eenvoudige schminkset van de action en moet zeggen dat ik er erg tevreden over ben.
10 kleuren, en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet meer weet of de kwasten er ook bij zaten of sat ik die uit de verfdoos gepakt heb, want een mooie fijne kleine kwast werkt zoveel fijner met schminken.
De kleuren zijn vrij basic, maar een en ander kun je natuurlijk zelf ook een beetje mengen voor een andere gewenste kleur.
En het pigment is goed, met een natte kwast over de kleuren strijken en dan dekt het vrijwel in een keer echt goed.
De sponsjes gebruik ik bijna niet, soms een puntje, om wat grotere vlakken in te kleuren als onderlaag, daarna was ik hem meteen onder de kraan af zodat hij klaar blijft voor gebruik.
Even laten drogen en dan blijft het ook echt wel een tijdje mooi zitten, en omdat het op waterbasis is was je het 's avonds uiteindelijk ook wel weer redelijk makkelijk af. ( in tegenstelling tot de vettige basis die sommige andere schminks hebben)

5 opmerkingen:

  1. Wat ziet ze er prachtig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze ziet er fantastisch uit. Ik heb een enorme hekel aan schmink die je er bijna niet meer afkrijgt. Wat dat betreft is de jongste hier inmiddels ook wel een beetje uit de 'ik wil schmink-fase' gelukkig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heel mooi gedaan,hier zijn ze ook gek op verkleden

    BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...