maandag 29 juni 2015

Helse week....

Hel week, een nieuwe hype, google dr maar eens op. Een hip ding waarbij je vroeg opstaat en allerlei activiteiten onderneemt, oh en vroeg naar bed gaat en weinig socialmedia/computertijd hebt. En gezond eet.
Of naja nieuw??? Ik ken al jaren een helweek, die laatste week voor de zomervakantie namelijk, voelt bij mij echt zo. En gezond en vers eten is in deze zomerse periode, waarin zoveel vers is, niet echt nieuw, noch een moeilijke uitdaging lijkt me......

Mijn nieuwe "verslaving" rijpe avocado met een gekookt scharrelig eitje (gekregen van vriendinnetje Eva die leuke kippetjes heeft die schattige roze eitjes leggen)
Maar goed mijn helse week dus.....
Begon eigenlijk al eerder in het weekeind waar de oudste zoon een heel wild woest hardcore festival bezocht, een heel weekeinde lang, echt heul wild en woest, en ik het losliet, echt, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik er niet eens een beetje wakker van lag....zorgen maken....
Maar das (gelukkig) alweer voorbij, we leven in het nu...ZEN.
Dus.
De kinderen zijn 's avonds niet in bed te krijgen, want het is nog licht buiten, en het is mooi weer, buitenspelen, etc etc....en elke avond smerig van het buiten spelen dus moet er wel gedouched worden, en getreuzeld."s morgens zijn onze jongsten gelijk met de vogels wakker, inderdaad zodra die beginnen te piepen, openen ook zij de ogen en denken weten ze dat de dag weer kan beginnen.

Het is licht mammie.....
 
Maar dan beneden, zijn ze zo druk met spelen en hebben ze echt geen zin en eigenlijk, naar ze zelf vinden, ook geen tijd om naar school te gaan.
School denkt dat het een goed idee is om ook nog een juffendag te doen, al het speelgoed en de klassen moeten worden gesopt met behulp van de moeders. Klassenmoeders (waarvan ik het bestaan niet eens afwist zo ongeveer) bedenken opeens jufbedankt dingetjes en dus moet er weer een iets ingeleverd worden,  met thema: wat jou herinnert aan deze juf dit jaar, de jongste zoon maakte een tekening van zijn 2 gebroken armen, van afgelopen herfst/winter, SZJUCHT ik laat hem maar, want blijkbaar heeft het veel indruk op hem gemaakt in ieder geval...... Ondertussen waren we zelf ook natuurlijk al enorm bezig waren passend bedank/cadeautje voor de juffedag te verzinnen/ voor alle juffen, de hulpjuf, de stagairejuf, de plusgroepjuf, de gymmeester, en ga. zo. maar. door.... Ohjah PLINGGGGG emailtje---->je mag verkleed komen op de juffedag.
Tien-minuten gesprekken ook nog 1 te gaan deze week.
Speelgoeddag.....(blijft de klas lekker opgeruimd).
De jongsten hebben dan ook nog kinderfeestjes waar ze voor uitgenodigd zijn.
Diploma-uitreiking van de geslagenen, ook deze week. De geslaagde bakvis geeft een fuifje ter ere van dr slaging, ook deze week.
De manlief werkt en heeft een BBQ op de zaak. 
Dan werk ikzelve, deze week, ook nog 6 dagen, voornamelijk nachten, op de zaak, en daarna is het dus vakantie, ook ik heb dan lekker  weken vrij!
JOEHOE!!!
Maar eerst deze helse week doorkomen.
Het weekmenu:
-macaroni met vegahamblokjes
-andijviestimpestamp uit de minimoestuin
-sla en gebakken piepertjes met gehaktballen
-risotto
-deze dag staat nog niks gepland (fuifje oudste dochter)


4 reacties:

Blogger Jo en joh zei...

Heerlijke drukte. Geniet er maar wat van. Fijne dag.

29 juni 2015 om 15:34  
Blogger Sandra zei...

Succes deze helse week! En voor straks een heel fijne vakantie!

29 juni 2015 om 17:01  
Blogger Mrs. T. zei...

Sterkte!

29 juni 2015 om 23:10  
Blogger Nicole orriĆ«ns zei...

Ik vind het een goede omschrijving van de laatste periode voor de zomervakantie inderdaad! Helweek. Klopt.

Huisvlijt

30 juni 2015 om 09:21  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage