donderdag 11 juni 2015

Grazers

En daar bedoel ik dan geen koeien ofzo mee. Nee, ik doel hier op het type, vaak  jonge, kinderen, die als ze bij je op bezoek zijn, grazend door je huis heen gaan.
Alles, maar dan ook alles word gepakt, kasten worden zonder te vragen geopend en ook daar word alles aangeraakt en uitgepakt, ook de spullen die niet voor kinderen zijn, maar voor/van de grote menschen, van mij zelfs.....
Je ziet het en denkt ontsteld nee, doe het niet, maar ze zijn daarbij ook nog eens zo snel, dat voordat je dat gedacht en gezegd hebt, ze alweer met de volgende bak met speelgoed omkieperen, en met verveeld stemmetje zeggen dat er niks is om leuk mee te spelen, de tv moet aan, of de tablet, of de wii...... 
En er word met alles gespeeld, ALLES, op zich zou je daar normaal gesproken wel blij mee zijn, als ouder, er word gespeeld met het speelgoed......dat is goed toch??????
Maar in het geval van deze zogenaamde grazers, spelen ze er zo ongeveer 2 a 3 secondes mee, en word het vervolgens achteloos achter hun neergesmeten en het volgende item gepakt.
Voor je het weet, ben je zelf knettergek, is je huis een chaos en heb je zin te ontsnappen naar een onbewoond eiland om keihard te huilen, want er zijn slechts 10 minuten om en de grazer word pas over 3 uur weer opgehaald.
Ik heb altijd maar een oplossing, omdenken etc lukt mij in zo'n geval echt niet meer, ik ga naar buiten, zoek een speeltuintje op, naar het strand, het bos in ( geïnspireerd door hans en grietje ), als het maar niet binnenshuis is.
Oh en..... ik trap er voorlopig niet meer in, jammer de bammer, speelafspraakjes zijn voor de leuk, en als ik er knetter van word, vind ik het echt niet leuk.


Labels: , ,

10 reacties:

Blogger Crafts 'n' Skills zei...

Yep..... :o(

11 juni 2015 om 10:15  
Blogger Mammalien zei...

Ah, die ken ik! Mooie naam, ga ik onthouden. Had er toevallig gisteren ook eentje op bezoek. Vooral vierjarigen zijn daar goed in, alles één seconde vastpakken "WE GAAN MET DE PLAYMOBIL" om dan even later weer iets anders te willen. Zucht...

NIet te veel laten inspireren door Hans&Grietje he, je weet dat het voor de slechterikken slecht afloopt! :-)

11 juni 2015 om 10:36  
Blogger MamaJo zei...

Nou dat klinkt bekend zeg, hier af en toe ook van die types over de vloer gehad. Gekmakend. Op mijn vraag aan zo'n type ¨doe je dat bij jezelf thuis ook?¨ klinkt steevast ¨ja¨. Mmmmmmmm...lekker dan zeg...

11 juni 2015 om 12:57  
Blogger Mrs. T. zei...

Dat gebeurt hier niet omdat ik zo'n 'grazer' dan even fijntjes wijs op het feit dat zoiets in dit huis niet, ik herhaal NIET, de bedoeling is.

11 juni 2015 om 20:49  
Blogger AppelFien zei...

en de minuten lijken uuuuuren... ;-) Wat een moeder lijden kan!

11 juni 2015 om 22:00  
Blogger Sandra zei...

Zo herkenbaar! Ik heb echt wel heel wat keer de klok vooruit zitten kijken, maar aan de andere kant zijn er ook heel veel speelafspraakjes di zo goed en gezellig gaan, dat de tijd voorbij vliegt ( en ik gewoon met een boek in de tuin heb kunnen zitten)

11 juni 2015 om 22:33  
Blogger Nicole orriëns zei...

Ga je dan met de kinderen naar buiten, of in je eentje?

Ik vind het een prachtige term voor dit soort gedrag en kinderen: grazers. En helaas ken ik het type ook uit ervaring.

Huisvlijt

12 juni 2015 om 07:47  
Blogger Joolzz zei...

Soms hè, soms.... dan ben ik zo blij dat ik deze tijd al achter me heb liggen. Soms hoor.... want meestal denk ik met veel weemoed aan smoezelige bekkies, plakkerige handjes en heel veel kusjes met twee armpjes stijf om me heen.
*zucht*
Soms....

12 juni 2015 om 17:47  
Blogger Vlierbloesem zei...

Grr jaaaahhhh

15 juni 2015 om 09:04  
Blogger Bibje zei...

Dat woord houden we er in, gelukkig heb ik geen grazers meer over de vloer sinds de kids puber zijn, maar ooooeeeeee wat heb ik er veel gehad. Ik stuurde ze de tuin in, spelen in de buitenkeuken van de kids, grazen in het echt dus....helaas moest wel menig bloemetje er dan aan geloven grrrr

16 juni 2015 om 11:17  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage