woensdag 15 april 2015

Strafkamp of school?

 Vorige week kregen alle ouders van de basisschool een mail van directeur, met daarin onder andere het volgende:

"Elke leerkracht gaat met zijn eigen groep naar buiten en ziet erop toe dat de pleinregels worden nagekomen. Deze pleinregels zijn voor alle kinderen duidelijk en hangen zichtbaar in de groepen. Voor de komende periode hebben we het volgende afgesproken:
  • Kinderen die zich misdragen krijgen een waarschuwing, bij de tweede waarschuwing worden ze naar binnen gestuurd.
  • Wanneer kinderen 3 x in de week naar binnen worden gestuurd, betekent het, dat ze week daarop niet naar buiten mogen.
We hopen dat we door deze strakkere aanpak de rust in de school weer terugvinden. We houden u op de hoogte." einde citaat.

Nu krijg ik zeer sterk het gevoel dat het geen basisschool meer is, maar een strafkamp?
Niet bemand door bevlogen, geïnspireerde( ze gaan immers ieder jaar weer op al die studie-dagen) leerkrachten, maar meer door een soort van semi-politie-agenten? 
Natuurlijk ben ik het hier als moeder echt niet mee eens, en is er een mail terug gegaan, maar eigenlijk word je hier heel verdrietig van, dat een groep leerkrachten dit blijkbaar als enige oplossing ziet, en er blijkbaar niemand is die iets anders kan bedenken. Ik kan nog andere dingen bedenken en ik heb er niet voor gestudeerd.
Bah ik moet er van grommen GRRRRRRRR

Labels: , ,

17 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Ik grom mee. Bah.

15 april 2015 om 09:32  
Blogger Spaarmoeder! zei...

Bah. Misschien is het tijd voor een cursus positief opvoeden voor docenten?;-)

15 april 2015 om 10:02  
Anonymous Sylvia zei...

Ach, om dit een strafkamp te noemen lijkt me nogal overdreven. Een hele week niet naar buiten mogen is wat aan de zware kant, maar van tevoren zijn er dan verschillende waarschuwingen geweest en is het wellicht wel genoeg om die 'rust' te doen wederkeren. Blijkbaar is het nodig.

15 april 2015 om 11:29  
Anonymous Anoniem zei...

je kan eens informeren waarom deze strenge regels nu van kracht zijn? Misschien werd er wel heel veel gepest of gevochten bv en zijn ouders/verzorgers daar niet van op de hoogte gebracht? Ik mag aannemen dat het eerst op andere wijze is geprobeerd om op te lossen maar dat dit niet gelukt is. Denk dat je als je de ware reden weet hier achter het misschien wat minder hard klinkt. En je kan altijd even vragen wie er zicht gaat houden op de binnenzitters want dat kan de pleinleerkracht in elk geval niet zijn en wat zij dan moeten doen als dit gebeurd omdat je het evt thuis ook wil kunnen uitleggen aan je jongsten......
Veel wijsheid
Gr petradepooh

15 april 2015 om 12:08  
Blogger Bibje zei...

Ze kunnen die kinderen beter leren om normaal met elkaar om te gaan ipv naar binnen te sturen. En ruimte te creëren voor de wildebrassen onder de kinders die moeten rennen, vliegen, draven, om weer rustig in de schoolbank te kunnen zitten en op te letten. Naar binnen sturen is geen oplossing, hoe dom kun je zijn om dit zo te doen. pffff ik zucht terwijl jij gromt ;)

15 april 2015 om 12:12  
Blogger MamaJo zei...

Ik vraag me af wat er in hemelsnaam gebeurd moet zijn in de afgelopen periode dat ze tot deze maatregel overgaan. Heb je daar voorafgaand nooit iets over gehoord?

Kan hier helaas niet met mijn nieuwe Wordpress account reageren vandaar nog even via deze. Heb je mijn mailtje gekregen onlangs inzake mijn blogverandering?Verzonden aan je emailadres dat je hier rechtsboven vermeld?

:)

15 april 2015 om 12:18  
Blogger Marleen zei...

Zo, poe! Er is altijd een andere oplossing te vinden. Ben benieuwd naar de beweegredenen om het zo te doen. Vind dit verre van positief opvoeden :( Goed dat je meteen een mail hebt gestuurd! Draag bij school eens aan dat ze met de "Goed voor Mekaar" methode gaan werken!

15 april 2015 om 13:19  
Anonymous Anoniem zei...

Zoals dochter van 9 jaar altijd zegt: 'Zeg me wat ik moet doen, niet wat ik niet moet doen, dat kan ik heus zelf wel verzinnen.' En dit gaat dan over het overtreden van regels, simpel voorbeeld, i.p.v. 'niet springen op de bank' 'een bank is om op te zitten'.

Jammer dat er blijkbaar maatregelen nodig zijn om rust te creëren, maar mijns inziens werkt het beter om structurele veranderingen op een positieve manier in te voeren i.p.v. door straffen. En zoiets hoeft echt niet veel of meer tijd te kosten. Zo is de klas van onze dochter d.m.v. kleine aanpassingen, op een positieve manier, in twee drie weken tijd veranderd van een zeer drukke klas, in een rustige klas waarin de kinderen rekening met elkaar houden. Er wordt nu goed gewerkt en dochter gaat met meer plezier naar school!

Ik hoop dat de school van je kinderen in gaat zien dat er andere manieren zijn.

Afz. PK

15 april 2015 om 15:29  
Anonymous Anoniem zei...

Het lijkt op het eerste oog een strafkamp maar het geeft veel duidelijkheid en structuur aan de kinderen wat de sfeer op school ten goede komt.
Toen mijn dochter klein was waren ook deze regels op haar school en
Ik kan alleen maar zeggen super hoe goed alles was geregeld.

15 april 2015 om 18:46  
Blogger Mrs. T. zei...

Er moet heel wat gebeurd zijn daar en soms is 'wie niet horen wil, moet maar voelen' volgens mij niet eens zo verkeerd. En dan bedoel ik uiteraard geen lijfelijke straf.

15 april 2015 om 20:51  
Anonymous san zei...

Ik weet natuurlijk niet wat de aanleiding is geweest dat de school met deze ''oplossing'' is gekomen.Ik weet wel dat het niet gaat brengen wat ze hopen ook al zal het waarschijnlijk in het begin rustiger worden op het plein.De kinderen die naar binnen moeten zijn ruim de helft van de keren niet de veroorzakers van het probleem dat hen een waarschuwing oplevert.Ik weet niet hoe het schoolplein er bij jouw kinderen uitziet maar het schoolplein waar ik pleinwacht ben is veel te klein en daagt niet uit tot lekker spelen.Kinderen botsen daardoor letterlijk en figuurlijk met elkaar.Daardoor levert de pauze voor veel kinderen extra stress op i.p.v. een lekker ontspannen speelmoment.

16 april 2015 om 02:37  
Anonymous Sabine zei...

Goh, zitten wij bij dezelfde school? Uitdragen 'positief opvoeden' en intern dit soort 'regels' hanteren. Mijn kleine man zou de eerste zijn die niet meer naar buiten zou mogen en de eerste die het juist zo nodig heeft. Hij blijft dan ook niet meer over omdat a. het plein te klein is voor al die rennende en voetballende en touwtje springende kinderen en b. de overblijfdames nogal gefocused zijn op in mijn ogen normaal jongensgedrag :(
Gelukkig ben ik niet de enige die er zo over denkt en zijn er wat veranderingen op ónze school zichtbaar. Maar met jou denk ik 'waarom moet dit op deze manier als ik er al 10 andere kan bedenken'

16 april 2015 om 09:50  
Blogger merula zei...

nou wat een kortzichtige "oplossing" zeg!

16 april 2015 om 14:07  
Blogger Nicole orriëns zei...

Ik vind het een prima actie eerlijk gezegd. Het is toch ook niet zo dat kinderen meteen niet meer naar buiten mogen? Pas na meerdere waarschuwingen. Ik zou dit prima vinden moet ik zeggen.

Grappig hoe verschillend we kunnen reageren!

Huisvlijt

17 april 2015 om 09:27  
Anonymous Henk50 zei...

Tsja, ik hoor en lees dit soort regels van steeds meer scholen.
Trouwens, ook in de gezondheidszorg, daar weet jij ook van alles van. Niet alle formulieren goed ingevuld en je krijgt de inspectie op je dak. Niet de goede vinkjes gezet, en je krijgt geen vergoeding van de zorgverzekeraar.
Niet de relatie staat centraal, maar de regel.
Een teken van onmacht.

19 april 2015 om 22:22  
Anonymous Anoniem zei...

ze hebben groot gelijk op school !
het zijn altijd dezelfde gastjes , die vervelend bezig zijn, en dan vaak moeders hebben van mijn kind doet dat niet ......
aanpakken die hap !

22 april 2015 om 22:15  
Anonymous Anoniem zei...

ze hebben groot gelijk !
is blijkbaar nodig!

26 april 2015 om 18:41  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage