maandag 2 februari 2015

Drukte

In drukke tijden, bv veel werken, of wat virusjes die door huis en gezin waren, gebroken nachten van het vele hoesten, van mijzelve of een der kinderen.
De vreselijke donkerte van de Januari-maand.....bah...
Wat mij er door heen trekt, zijn de volgende zaken: in willekeurige volgorde.
-Bloemen, altijd een (grote) bos verse bloemies op de eetkamertafel, liefst een lekkere felle kleur, knal- geel of  pastel-roze. Niet alleen mijn huis ziet er fleuriger uit, ook mijn humeur verbetert er echt van (vooral als ik ze krijg).
-Eens makkelijk kunnen doen met het avondeten, echt minimaal wel 1 x per week hoor, en dan toch een zelfgemaakte, eenvoudige, doch voedzame, maaltijd op tafel hebben ( a la Olie B bommel ;-) ). Hoe doe ik dat? Door bv wat ingevroren porties eten ( zelfgemaakt) uit de vriezer te trekken, door bv eens voor 2 dagen te koken, er is echt niks mis met eens twee dagen hetzelfde te eten hoor, eventueel kun je het opfluffen met bv appelmoes, salade, ofzo, maar ook dat hoeft niet echt, het idee is namelijk-makkelijk :-).
-Eens extra vroeg mijn bed induiken, wat echt een uitdaging is want ik ben echt een avondmens, sta natuurlijk wel elke dag vroeg op, maar ben 's avonds het bed niet in te knuppelen, dan heb ik hernieuwde energie(weet ook niet waarvan) en kan ik nog van alles bedenken, willen en doen.
-Boeken, zowel leesboeken/romans, als nieuwe kookboeken, zo heb ik onlangs een Paleo kookboek aangeschaft gewoon voor inspiratie:-)
-Thee, veel drinken, potten warme kruidige thee, appelthee, verse gemberthee ( zou ook goed tegen griep en verkoudheid zijn onder andere), muntthee, lady earl grey, die laatste is gewoon ook zo lekker.
-Wandelen in die heerlijke winterzon, dus zonder regen, kou, wind enzo, vrieskou mag wel nog, maar wandelen in heerlijk helder en vooral zonnig! winterweer. En dan bij thuiskomst lekker warme soep.
Heb jij nog tips?

Labels: ,

8 reacties:

Blogger Spaarmoeder! zei...

Een goed gevulde fruitschaal doet het bij mij altijd ook goed. Basic-fruit ( appels en sinaasappels) en iets wat de kinderen uitgezocht hebben.
Verder maak ik extra verwen dingen, zoals een broodje omelet met kruiden en sla enzo. Alsof je het in een eetcafe eet. Ineens eet iedereen hier wel graag groente enzo :-0

2 februari 2015 om 14:52  
Blogger Miss Milla at Home zei...

Ik zit ook te snakken naar de de lente. Bloemen doen het bij mij ook altijd goed om de boel op te vrolijken.

2 februari 2015 om 18:26  
Anonymous kliefje zei...

Soms gewoon even na het eten nog even lekker heet douchen. Scrubben, smeren, straal op je rug. Wierookje aan, in alle stilte op de bank zitten en voor je uit staren. Iets leuks voor jezelf kopen, nieuwe nagellak, dikke bedsokken, iets kleins.

2 februari 2015 om 18:50  
Blogger Sandra zei...

Met een boek op de bank kruipen en de boel de boel laten. Maar eerlijk gezegd trek ik mezelf door de winter foor extra vitamine d te slikken, want ik kom 's winters gewoon te weinig buiten.

2 februari 2015 om 21:02  
Blogger Nicole Orriëns zei...

Van de kou en grauwheid een deugd maken door lekker binnen te blijven met een boek of een mooie film.

Huisvlijt

3 februari 2015 om 09:06  
Blogger Saralien zei...

Een leuke film of serie op tv. om alles om je heen even te vergeten, werkt ook.

3 februari 2015 om 18:46  
Blogger AppelFien zei...

àls de zon er eens doorkomt: zich even in een hoekje uit de wind zetten, genieten en vitamine D opslaan (vooral handen en gezicht naar zon richten!)

4 februari 2015 om 11:19  
Blogger Colin (Bij Guusje Thuis) zei...

Geen tips, maak me maar wakker als het weer lente is :)

5 februari 2015 om 17:12  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage