Zurig

Zuurkool in wording, hoop ik tenminste.... er zijn diverse wegen, die naar echte zelfgemaakte zuurkool leiden...google weet er zat, al dan niet met filmpjes, best leuk om eens zelf te proberen toch?
Ik had nog een behoorlijk stuk witte kool over na het maken van een koolsalade. Zodoende moest ik er wat mee, want weggooien wilde ik niet....dus...
Ik sneed het hart eruit, raspte het, zout erover, kneden tot het sap eruit komt dan stevig aanduwen in een pot zodat het onder vocht staat. Na een week was het al iets zurig, kwa geur al, nu na 2,5 week ruikt het al echt zuurkolerig....
Maar, de grote kinderen denken niet dat ze het durven te eten en ik twijfel ook een beetje. iets wat 3 weken in het aanrechtkastje heeft staan gisten in zn eigen sappen. Ik zal dus snode plannen moeten maken en het op een onverwacht moment maken en serveren.
U gaat er meer van horen.

Reacties

  1. Ben benieuwd!

    Off topic: ik ben Once Upon a Time aan het kijken. Als ik alleen thuis ben, want geen serie voor man (en voor kinders). Dus heel hard gaat het niet, maar af en toe en afleveringetje is best leuk! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha! Zuurkooltaart?
    Ik heb een echt officiële zuurkoolpot staan. Plannen-plannen-plannen...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. jij durft zeg, met zuurkool trekt mij niet aan veel succses!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik ben benieuwd,ik zou het ook niet eten,hihi ik lust geen zuurkool.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Populaire posts van deze blog

Een fris begin

Ordelijk