donderdag 27 november 2014

Lief voor mezelf

In de plaatselijke super (Deentje) is er al weken de actie dat je kunt sparen voor pyrex bewaardozen. Of beter 4 in een bewaarschalen, want ze kunnen naar het schijnt en in de vrieser, en in de magnetron en in de oven en in de vaatwasser, zonder problemen. En dat leek me erg handig, temeer daar mijn kast met plastic bakjes een eeuwige chaos is en er altijd missende deksels zijn.
 
kijkt, ziet en huiver en dan heb ik de grote bak met bakjes er al uit gehaald...
 En je steeds meer en meer hoort en leest dat opwarmen in plastic wel eens niet goed/gezond zou zijn voor ons.......
Maar dan ben ik ook wel weer zo dat ik het wel weer zonde vind om al die plastic bakjes zomaar weg te smijten. Maar soms, zoals vandaag voelde ik me megaatje moe, want ik lig al nachten te hoesten heb er pijnlijke ribben van, en doe daardoor nauwelijks een oog dicht. En ik voelde me lamlendig en belabberd.
Een zelf getrokken kippesoepje, daar had ik nou zin in, maar dat springt niet vanzelf mn huis en de pan in, helaas, en dus ging ik om de boodschappen, en daar liep ik tegen deze prachtige schalen zeg nou zeg zijn het geen plaatjes? en terstond besloot ik dat ik ze nu gewoon moest hebben. Slap door vermoeidheid en lamlendigheid ben ik er dus weer ingetuind en deed impuls aankoop, meteen lekker 3 tegelijkertijd (als ik het doe, doe ik het goed). De kassarekening was 62 euries, katsjinggggg met de 3 kortingskaarten 34 euries weer af (oef gelukkig). (respectievelijk dus 3,4 en 6 euro per schaal betaald).
Nouja, ik ben er wel echt blij mee vooral ook die hele grote waar ik van plan ben de lasagne in te gaan maken die ik nu heb ik eigenlijk iets te klein.

5 opmerkingen:

 1. scheelt heel wat in prijs als je ze koopt , goed dat je ze kon sparen met puntjes ,veel kook plezier :) groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aangezien je ook graag en goed kookt zijn zulke schalen goed aan je besteed! En ik hoop dat de soep je lekker heeft gesmaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel woorden om te verbloemen dat je je (nog steeds) niet kan beheersen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. die bakjes,ggrr daar word ik ook niet geod van,zo vaak is hier ook een puinhoop van die bakjes in mijn kast,fijn dat je je zelf hebt verwent met deze bakjes.enne beterschap

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Summertime, when the living is easy.....

Zodra de dagen lengen, en de zonnekracht weer toeneemt, leef ik op. Ik ben zeker aan het einde, die winter, kou, donkerte, regenachtighe...