Resultaten

Het resultaat van de yoghurtmachine. Ik deed een liter "gewone"melk met erdoor geroerd 5 eetlepels biologische boerenland yoghurt om er zogenaamde levende culturen in te krijgen. En liet dit ehm eigenlijk vrij lang in die machine zitten broeien, ik was het eerlijk gezegd vergeten. En voor het slapengaan dus snel even in de koelkast gezet. Want het is dan vrij warm en eigenlijk nog dunnig ook.(omdat het warm is? ) En wie eet er nu warme yoghurt brrrrr...
Maar dan de volgende dag was het gewoon echt lekker, wel wat "brokkeliger"dan je van gewone yoghurt gewend bent, op de foto nog te zien, maar je roert het zo tot normale structuur als je even roert. 
Wij deden er een banaan in stukjes en gewone simpele muesli doorheen. Yummie. Ik wil wel eerlijk zeggen, dat het gewoon yoghurt-achtige is hoor, niet dat er opeens een soort van hemelse slagroomachtige heerlijkheid in de potjes zat, het is geen ehm magie ofzo....
Het was bij ons in ieder geval een stuk minder zurig dan de gewone yoghurt en iedereen at het met smaak op. Wat mij wel het gevoel geeft dat het een geslaagd project is, wat ik in de toekomst zeker verwacht vaker te gaan gebruiken.  

Reacties

  1. Ik heb ook al zo'n yoghurtmachine willen kopen. Het resultaat ziet er in elk geval erg lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De yoghurt is minder zurig omdat deze langer warm is gehouden. Fabrieksyoghurt wordt gemaakt met een zo kort mogelijk fermentatie proces. Na 24 uur warm houden is alles echt omgezet en kunnen mensen met lactose klachten de yoghurt ook eten. 24 uurs-yoghurt wordt bijvoorbeeld gebruikt in diëten zoals het SC-diet.
    Hoe romiger de melk die je gebruikt, hoe voller de yoghurt. Het resultaat van de brokkeligheid hangt af van het type yoghurt dat je gebruikt om het te laten fermenteren. Heel leuk om hiermee te experimenteren, vond ik tenminste.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh leuk ik word er zo zeker steeds enthousiaster over dat ik er nu een heb:-)

      Verwijderen

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Populaire posts van deze blog

Een fris begin

Ordelijk