woensdag 1 oktober 2014

Puntig

Bijna iedere week, als jongste zoon met de manlief naar zwemles gaat, gaan jongste dochter en ik een uurtje tekenen en kleuren.
Wat meestal erop uitloopt dat ik een uurtje zit te puntenslijpen, want op de een of andere manier zijn werkelijk bijna alle potloden puntloos geworden. En als er iets is waar ik een hekel aan heb is het dat.
Dat je een kleurtje wil pakken...geen punt....oke, een andere kleur dan....ook geen punt... en ga zo door, en voor je het weet staat het schuim der irritatie mij op de mond. 
En om te voorkomen dat ik echt ga moeten killen gillen...pak ik de puntenslijper maar weer en slijp me de blaren op mn vingers.
Dat had ik vroeger op de lagere school al, dan mocht je als je eerder klaar was met het schoolwerk iets nuttigs voor de juf of meester gaan doen. En ik ging dan altijd heerlijk puntenslijpen, meester had zo'n gaaf molentje, en met 46 kinderen in de klas, waren er meer dan genoeg potloden om te slijpen.  
Hmm nu ik het zo lees klink ik wel een beetje gestoord gek.

13 opmerkingen:

 1. Hihi...heeft je dochtertje in ieder geval fijne potloden om mee te kleuren....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 46 kinderen in de klas vroeger... wow... ;0

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het ehm gewoon :-), maar waarschijnlijk was het wel eens een dolle boel...mogelijk wijd ik er nog eens een blogje aan :-)

   Verwijderen
 3. Ja, dat molentje vond ik ook stoer vroeger. Wij zijn tjuis op de viltstiften over. Hoef je niet te slijpen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben ook wel viltstiften, maar soms vind ik persoonlijk potloden mooier en fijner kleuren....:-) oh en heb je ooit potlood op een nieuw wit t-shirtje gehad?? ;-) need i say more?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent gewoon heel goed bezig,ga zo door

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gaaf, die slijper vroeger, en dan blijven slijpen totdat je geen potlood meer over had :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed bezig!!! Waarom kom je niet gezellig punten slijpen bij mij in de klas? Ik heb een elektrische ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, leuk verhaal. En ik kan het mezelf goed voorstellen, steeds puntenslijpen is niet leuk. Misschien op zoek naar zo'n molentje? Groetjes, Turf

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik word gek van al die punten die dan, geslepen en wel, zo uit je potlood vallen. :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Er gaat niets boven een potlood met zo'n mooie, scherpe punt! Dat molentje is leuk, maar nog leuker is zo'n electrische puntenslijper.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jah ik zou ook stiekum wel zo'n molentje willen voor thuis :-D

   Verwijderen
 11. Wij hadden vroeger (in ben van 1970) in de klas een elektrische puntenslijper. Die was bijna zo groot als een horizontaal melkpak maar wat een gaaf ding was dat. Ik heb menig puntje expres gebroken. Wij kwamen niet verder dan 22 kinderen in de klas.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...