Herfstig

Ondanks het nog echt heerlijk warme en zomerse weer van de afgelopen week, werd ik toch al geprikkeld tot herfstachtig eten.
De geuren zo 'smorgens vroeg, wat rottend, vochtig, warm en broeierig, en ook laat voor het slapen weer. De avonden die ook ehct merkbaar korter en frisser worden. Ik kreeg opeens zin in herfstachtig eten. Dan denk ik aan, rijpe appels, pompoenen, en paddestoelen, en aan warme smaken. Toch weer heel anders dan de zomer, merk ik wel.  Hebben jullie daar ook "last"van? die frisse salades komen je neus  uit..
Dus van een grote pompoen maakte ik eerst pompoensoep, maar hield een deel van de pompoenpulp apart om eens pompoentaartjes-achtigen te maken. In veel Amerikaanse recepten lijken ze dat zo in blik in de super te kunnen kopen, maar dat heb ik in Nederland nog nergens gezien, handig lijk het me wel.
Maar goed ik volgde een Amerikaans recept met cups enzo....nu heb ik handige maatlepel waarop cups staan , dus dat viel goed te doen.
En ik moet zeggen, ik was er erg benieuwd naar, maar ze waren echt heerlijk, kruidig, zeg gerust maar herfstig, met nootmuskaat, gember en kruidnagel en kaneel...oh en een lepel blauwe bessen, omdat die ook zo fijn herfstig zijn. Je zou het moeten ruiken...zo herftstachtig.
We deden er een lepeltje zelfgemaakte pruimenjam op en dan is het net een taartje YUMMIE.
En kreeg ik van de manlief (die als hij naar zn werk loopt, altijd langs een theezaakje in de grote grote stad Amsterdam loopt) twee heerlijke theetjes, granny's applepie die heerluk naar appeltaart ruikt en licht appelig smaakt, is wel mijn favoriet. En laat nu de herfst maar komen! (mag ook nog een weekje wachten hoor).

Reacties

  1. de herfst ( en het bijbehorende weer) mag van mij best nog even wachten.
    Wat het eten betreft: ook hier gisteren een lekkere ( comfort) ovenschotel!
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Herfst is ook heerlijk! Vooral herfst eten en al die mooie kleuren, die je nu al ziet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier al lekker appelmoes gemaakt, en een appeltaart. En oh ja, framboos-bramenjam en pruimenjam. Voor mij mag de herfst beginnen hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Okee, ik moet nu achter m'n laptop uit zodat ie kan drogen na al dat gekwijl...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh lekker! Ik heb ook net pompoenbrood gebakken, en dus wel lekker lui met pompoen uit blik. Het regent al de hele dag hier, dus het voelt echt als herfst, maar daar zou ik ook wel zo'n lekker kopje appeltaart thee bij lusten hoor!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Populaire posts van deze blog

Een fris begin

Ordelijk