zaterdag 26 juli 2014

Terug op het nest

We hebben een heerlijke tijd gehad in Luxemburg en enorm genoten van al het mooie, de natuur, het kamperen (ja echt, daar genieten wij van) en het vrij zijn, veel buiten leven, het lekkere weer en elkaars gezelschap.


Alhoewel het best gek was, want voor het eerst waren we niet compleet op vakantie, onze oudste was thuis gebleven, omdat hij geen vakantie van zijn werk kon krijgen (en misschien wil hij toch liever eens met eigen vrienden op vakantie, alhoewel die een eeuwig last hebben geldgebrek en geen zin in werk lijken te hebben om dat probleem op te lossen, tja..) maar we lieten een gevulde koelkast en voorraadkast achter evenals een aantal kant en klare maaltijden..... en..... Die staan er nu nog.....het opwarmen van die dingen was in verhouding naar de door hem vermeende (on)smakelijkheid daarvan, teveel moeite, en heeft hij op afhaal en bezorgeten geleefd, afgewisseld met gebakken eitjes. En heeft hij daarvan genoten ( een beetje dan toch, want hij begon wel te merken dat dat allemaal best duur was), het vrije jongensleven, en het huis voor hem alleen :-).


En als je mij nu vraagt Luxemburg is dat wat?

Jahwel, het is echt wat, vreselijk leuk vonden wij, klein, groen, veel bomen, rotsen, veel beken, rivieren, kastelen, ruïnes, heuvels, oh en veel dennenappelbomen (aldus jongste dochter die helemaal in kerstige sferen raakte) zeer veel haarspeldbochten en enkele zeer steile afdalingen van 15% die mijn hart wel sneller deden slaan....
De hele dag werd er lekker in de beek gespeeld, door de jongsten, en oudste dochter was maar druk met leeftijdsgenootjes, voetballen, houthakken en sjouwen voor het kampvuur, mountainbiken(daar word je trouwens behoorlijk smerig van zeg)


 en kanoën, en het klinkt vast erg afgezaagd, maar als de kinderen het fijn hebben en zich lekker vermaken, dan vind ik het ook fijn, als de vouwwagen eenmaal opgezet is.
Wat bij ons altijd enigszins op een soort van sudoku-puzzel lijkt, waarbij we steevast onderdelen overhouden, ook tentstokken en hele stukken tentdoek(zeg maar een hele zak), maar blijkbaar kunnen die gemist worden in de constructie :-) dan, boekjes lezen, met hoofdlamp op, staat heul stom, en trekt ook enorme grote enge fladderende nachtvlinders aan brrrrr, maar dat mocht de pret niet drukken.
tandenpoetsen voor het slapen gaan

Maar thuis zijn, is ook gewoon weer fijn hoor. En de wc's zijn zo lekker dichtbij :-)

Voor wie ook graag eens wil genieten op een leuke kleine en rustige gezinscamping, goede sfeer, veel gezinnen met kinderen, zeer schone toiletgebouwen (wat mij betreft groot pluspunt) en vriendelijke eigenaar, in Luxemburg:
http://www.valdor.lu/
Hierbij de link. 
Ons, of eigenlijk, mijn enige minpunt was het feit dat er een spoor vlak naast de camping loopt waardoor je wel eens treinen hoor rijden. Ik was van ons gezin de enige die daar last van had, alhoewel overdag ben je zo druk bezig of de paden op de lanen in, dan hoor/merk je hem niet op. En dat is ook eerlijk en waar.

8 opmerkingen:

 1. Fijn dat jullie zo genoten hebben. Grappig, bij ons is het precies andersom: wij zijn thuis en oudste is op vakantie in Luxemburg.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt als een heel fijne vakantie! Wij mogen bijna en dit jaar blijven 2 zonen thuis en gaat oudste dochter met vriendinnen naar Spanje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Luxemburg is prachtig. Wij wonen daar niet zo heel ver vandaan, dus een weekendje kamperen is dan zo geregeld. Mag ik vragen op welke camping jullie zaten? Want tips zijn altijd welkom.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de link bewaard. Wie weet, ooit... Wel fijn om weer thuis te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Luxemburg daar ben ik nooit geweest vast wel mooi daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het erg gezellig klinken! Een fijne rustige vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wil ik ook nog weer eens naartoe Luxemburg; wij zijn kastelen-fans.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...