donderdag 22 mei 2014

Wij hebben een zwijntje

Of dan toch in ieder geval een zwijnestal. Zjsucht, oudste dochter 15 jaar (oke, bijna 16) ziet er prachtig uit, heeft een hele leuke smaak, spontaan, knap, is lief sportief, nooit te beroerd om een ander (ongevraagd) te helpen.
Ze is nu enkele dagen op sport/zeilkamp met school, moesten ze helemaal zelf organiseren enzo dat hoorde erbij, spannend, spannend, en super natuurlijk heerlijk weer zon, zee, zeilen, de wind in hur lange haren....
Nou dan is het wel wat stil in huis hoor, en omdat ze zo sweet is, en ze weg is, en het wel eens wat rommelig oogt daar, dacht ik, ik zal eens haar kamertje doen, terwijl ik me eigenlijk niet met het al dan niet opruimen der puberkamers bemoei (dat doe ik namelijk toch nooit goed, dat had ze net nodig, dat was vies, dat was schoon en nu gooide in alles door elkaar zo ... zucht. Meestal krijgen ze dan op een bepaald moment opeens de geest (als ze wat kwijt zijn? ) en word er wild woest gepoetst en gesopt en zijn ze weer voor weken klaar. En in het kader van dan leert men hopelijk wat laat ik het altijd maar zo, ik had enorme stress ervan en was daarin de enige, nou zeg das toch te gek?) Maar goed ik ging dus toch die kamer in en eens een grote opruimbeurt geven. Het moest want het was een bergachtige zwijnestal geworden. ( en ja natuurlijk was ik vroeger zelf ook zo, ik ben dat heus niet vergeten, en mn moeder vast ook niet ;-) )
Bergen kleren, bergen schoolspullen en verderop bergen sportspullen, bergen rommelige troepjes en bergen weetnietwatjes.....
Ik durfde er geen voor en na foto van te maken, want het was te erg, dat vergeeft ze me nooit als ik die hier op het www plaats en eerlijk gezegd ben ik nu 3 vuilniszakken afval verder eigenlijk nog niet helemaal klaar.
Maar ..... de vloer is weer in zicht en de bergen zijn ordelijke stapels geworden, ik heb alle kledij met gaten weggedaan, het was ehm overweldigend.

11 opmerkingen:

 1. Phoe, wat een klus! Laatst zag de kamer van zoonlief er ook ongeveer zo uit, ik kon alleen nog via een pad tussen de donald ducks bij het raam komen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hier 3 zwijntjes in huis, denk ik. Moe word ik soms van al die rommel, zucht...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaar! Hier laat ik het ook aan henzelf over, dat kan ik heel best.
  En ja, ineens krijgen ze dan de Opruimeritis en daarna ook weer tijden niet..,. en ik heb er dan ook nog een die wel alles uit de kast smijt in een poging orde te scheppen maar zijgt dan moedeloos russen de rommel neer tot haar geliefde zuster(s) een handje helpen - ik doe het ook nooit goed ;-)

  En bij de jongens help ik dan wel hè want die zijn nog te jong om het helemalig alleen te doen maar ik stuur ze wel aan om ook een steentje bij te dragen. Nou ja, die steentjes dan liever ook de kamer uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Poef! Ze schrikt zich rot als ze weer terugkomt straks! Hopelijk in positieve zin :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oef tja ik herken dit wel va vroeger hoor. Nu inmiddels ben ik een ontzettend opgeruimd typje (proest)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelfs toen dochterlief laatste voor een half jaar op kamers woonde, heb ik (met mijn man) haar kamer nog eens goed uitgemest.
   Toen ze terug kwam ( weekend) was ze gelukkig toch wel erg blij.
   Nu zit ze tegen haar examen aan, we laten het gewoon even gaan, maar als het examen achter de rug is.....

   Verwijderen
 6. En nu maar hopen dat ze met gepaste dankbaarheid reageert en niet flipt omdat je haar spullen hebt 'kwijt gemaakt'...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. zooo herkenbaar,denk ik dat ik de kamers van de jongens even netjes maak zijn ze daarna altijd wat kwijt,en dan heb ik dat nog helemaal niet opgeruimd,gggrrr .
  succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een feest van herkenning! Ik heb ook een dochter van 16!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...