donderdag 23 januari 2014

Heel dubbel of juist niet

Al 18 jaar heb ik een zogenaamd dubbelstroomtarief, waarbij ik dus een tweede meter heb voor nacht tarief. Het tarief na 23 uur tot 7 uur is dan iets goedkoper dan het gewone dagtarief en overdag is het tarief een stuk duurder dan het normale dag tarief. En het viel me niet tegen, om altijd het meeste stroom verbruik 's nachts te laten plaatsvinden. De vaatwasser en de wasmachine, eventueel de droger, ik zette alles aan voor het slapen gaan en sowieso deed ik de meeste was vaak in het weekeinde (waarin je op het zogenaamde daltarief stroom hebt). Denk aan het beddengoed, de sportkleding, met jarenlang bij toerbeurt de voetbalwas van het hele team.
Maar de prijzen door de jaren heen wisselen, en soms was het echt even puzzelen met de vaatwasser en of wasmachine als er eens heul veel vuiligheid was. Soms draaide ik hem gewoon overdag, omdat het "moest" een lading vuil beddengoed, waar in gebraakt was, spoel je uit en laat je bij voorkeur toch echt niet liggen tot het avond is? Nee dat wil je meteen even wegwerken, zodat alles weer echt fris en fruitig ruikt en ook zodat je bij eventuele volgende ongelukjes weer fris vers en droog beddengoed hebt. (dus dat kwam bij het duurdere dagtarief wat je dan hebt, duurder dan normaal dagtarief van enkel tariefmeter-gebruikers)
Maar soms gingen we wel eens laat naar bed (meestal eigenlijk), dan was het al laat en kwamen we boven in de badkamer nog zulke bergen wasgoed tegen, dat we nog even de wasser of droger moesten vullen en aanzetten, enkele dingen die niet in de droger kunnen weer ophangen en voor je het weer is het nog later.
En zoals met meer dingen, opeens was ik het zat. De kogel is door de kerk, de energiemaatschappij gebeld ( green choice) en wat blijkt op jaar basis zijn we op basis van ons verbruik afgelopen tijd, 12 euro meer kwijt, als we weer enkel tarief doen.
Waar doen we moeilijk over. Als het toch echt veel duurder blijkt en/of het ons niet bevalt kunnen we het zo weer terug laten zetten, de dubbele meter blijft namelijk hangen.

Labels:

10 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

kijk maar uit.. mij is gezegd dat het best uitmaakt..
JUUL

23 januari 2014 om 14:06  
Blogger zeeuws knoopje zei...

Ha, hier hetzelfde, 26 jaar dubbeltarief gebruikt en me best in wat bochten moeten wringen om s nachts of in t weekend te wassen. Vorig jaar overgegaan op enkel tarief en geen moment spijt gehad.

23 januari 2014 om 14:53  
Blogger Germa Schaveling zei...

Wij hebben het jaren geleden al uitgezocht wat het handigst was. En net als bij jou nu scheelde het bij ons ook inderdaad maar een paar euro's . Daarvoor had ik toen al geen zin om me in allerlei bochten te wringen. Dus hebben we (ook een zespersoons gezin) gewoon het enkele tarief. Wel gebruik ik de droger zo min mogelijk om zo ook stroom uit te sparen.

23 januari 2014 om 19:08  
Blogger Colin (Bij Guusje Thuis) zei...

De wasmachine staat hier op het zoldergedeelte naast mijn slaapkamer. Lichte slaper dus geen optie dat die 's nachts kan draaien. Voor mijn nachtrust alleen al dus beter om enkeltarief te hebben :)

23 januari 2014 om 22:16  
Anonymous Vlijtig Liesje zei...

Wij hebben ook enkel tarief.

24 januari 2014 om 09:31  
Blogger Moneypenny zei...

Wij hebben ook enkel. In Brabant en Limburg is dubbel nog handig omdat het daltarief eerder op de avond ingaat, kun je nog een was draaien 's avonds, rest van Nederland vind ik het niet handig. Wel oppassen als je veranderd van leverancier,, toen werd ik ongevraagd weer terug gezet op dubbel.

24 januari 2014 om 09:36  
Blogger Purperpolletje zei...

Wij konden ook kiezen tussen nachttarief of avondtarief. Al jaren maken we gebruik van het avondtarief en dat scheelt toch behoorlijk wat. Vanaf 21 uur, dus. Ovenschotels maken we bij voorkeur in het weekend, strijken gezellig 's avonds voor de buis, wassen om 's avonds (met timer), stofzuigen in het weekend. Kortom, we zijn echte knieperds!

24 januari 2014 om 21:52  
Blogger Annekids zei...

Goh, nooit zo over nagedacht. Wij hebben ook een dubbele meter en ik moet me ook regelmatig in allerlei bochten wringen. Alsof je niet 'zomaar' een wasje màg draaien, eigenlijk best raar. Ik ga het hier ook eens uitzoeken, bedankt voor de tip!
Groetjes en een fijne dag!

25 januari 2014 om 09:05  
Blogger Wondelgijn zei...

Ik hou mijn dubbeltariefmeter nog maar even.... Zolang wij beiden werken gebruiken we echt meer stroom in de weekenden en 's avonds, dan overdag!

27 januari 2014 om 17:35  
Anonymous Anoniem zei...

ik heb nog steeds, het enige dat we kochten in die tussentijd was een wasmachine en vaatwasser met startuitsteller.... Beide apparaten hoor je niet tot ze klaar zijn. Dus de wasmachine loopt dan even af voor de wekker....... Telefoons worden ook in de nacht na 11en opgeladen net als de i-pad. In geval van de was is het ook wel zo handig als je wakker bent de boel op te hangen op een rekje waardo
Gr Pdepooh

28 januari 2014 om 10:43  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage