woensdag 18 december 2013

kerstboom 2013 en doe de hop...

De mamablogs(klik) =lijst van blogs van en door moeders, vroeger stond ik er ook op, maar blijkbaar ben ik eraf gesmeten..heeft een bloghop georganiseerd, waarbij je lekker ongegeneerd je kerstboom/versiering kunt showen, en tegelijkertijd gewoon ff leuk bij elkaar gluren dus . Altijd leuk. Vooral als er veel mee doen, ik zou zeggen doe ook mee.
Persoonlijk ben ik niet dol op kerstbomen, maar toen afgelopen zondag de manlief met de 2 jongsten de oude kerstboom, van vorige jaren, weer uit de tuin gehaald en zelfs al helemaal versierd had, vond ik het wel leuk. Ik moet zeggen ik vind hem echt enig, het staat ook knotsgezellig, en ik zat te denken.... misschien is het wel zo dat ik kerstbomen leuker vind als ik zelf niet zo geprikt word enzo?
Mijn mooiste kersboomornament vind ik wel deze gouden engel, gewoon omdat het een link heeft met het echte kerstverhaal. Ik hang zelf ieder jaar in de boom de zelfgemaakte rommel kunstzinnige uitingen van de kinderen, ook van voorgaande jaren, zelfs van de oudste nog erin, maar manlief, niet gehinderd door enige emotie (blijkbaar) heeft gewoon AL die dingen genegeerd en er niks van ingehangen. Eerlijk gezegd vind ik hem mooier zo....wellicht een pikkeltje saoi, maar je hoort mij niet klagen over de kerstboom dit jaar.
Ik heb zelf een zwak voor kerststalletjes en bijna altijd heb ik er wel een staan, meestal de zelfgemaakte kerststal van oudste dochter, een soort van schoenendoos beplakt met strootjes, met een zelf gemaakt kindje Jezus van klei van de oudste zoon. Maar die doos was eeehm nogal een beetje lelijk geplet en kapot en het kindje van klei met een lapje erom heem heb ik in het verleden per ongeluk gewassen in de wasmachine, en lijkt nu het meest op zo'n gewassen propje papieren zakdoek (ken je dat? ) uit een broekzak. Maar omdat het t kindje Jezus was wilde ik hem niet weggooien..... maar in een der opruimerige buien heb ik dat uiteindelijk toch gedaan.
Dit jaar hebben we een vriendelijk nieuw kerststalletje van karton, waar de kleinsten graag mee spelen en er dino's aan de schaapjes knagen en stenen uit hun beginnende verzameling bij het kindje Jezus gelegd worden.

14 opmerkingen:

 1. Best gevaarlijk, een dino in je kerststal! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die manlief.. echt een kunstenaar
  Juul

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad leuk om bij jou binnen te gluren Sillie! Ik vind je kerststal figuren schatjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind je verhaal over die eerste kerststal zo leuk. Zo gaat het met veel spullen. Hier ook. Leuk, een kerst - hop. Zal eens kijken wat het precies inhoudt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie boom en leuk die dino erbij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi voorbeeld van integratie jullie kerststal. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke kerststal, ik wil er ook nog eentje (om die lelijke standaard te verbergen). Ben je al uit je kleuterkerstkaartendillema?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het ziet er in ieder geval erg kersterig uit. Jouw kids weten het: kerst is een feest voor iedereen en ook dino's horen daarbij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jouw kerststal gaat zelfs gewoon terug tot het dino-tijdperk in plaats van jaar 0, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk die engel! Is weer eens iets anders dan een piek.....
  en wat die dino's betreft: ik heb weleens begrepen dat die os en ezel ook nergens op slaan....of dat waar is,weet ik niet....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Reacties
  1. Een echte familie-kerst-boom en stal.
   Heerlijk!

   Verwijderen
 12. Haha, ik heb dezelfde, om die zelfde reden.
  Tig jaar geleden bij de Hema gekocht.
  Ach,.....ze begint nu toch wel oud te worden, hoor er zit bijna geen stofje meer vast, sniff.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...