woensdag 27 november 2013

Je blijft je verbazen

Mijn beide jongsten zitten in groep 1/2 combiklas en daar word na schooltijd natuurlijk nogal druk afgesproken bij deze en gene te spelen. Wat de eerste keer natuurlijk erg spannend is en leuk tegelijk.
Zo ging jongste dochter spelen bij 2 zusjes en had bij het ophalen hele verhalen over de huisdieren daar. Drie slangen met rode oogjes van wel 100 meter lang. En ze mocht hem aaien, dat voelde gek. Nu is ze natuurlijk jong en nog niet zo goed met cijfers, maar behoorlijk groot waren ze dus wel.
(bron)
Thuisgekomen heb ik het meteen maar even gegoogled, en het lijkt me dat het bovenstaande soort moet zijn, de rode koren/maisslang/ rattenslang, een vrij makkelijke beginnersslang die nog niet dood te knuppelen is ,oorspronkelijk in Mexico woont en daar boeren helpt in maisvelden ongedierte te bestrijden. Ehm een soort enge poes dus.
Ik hoop tenminste dat het die soort is en niet een of ander enge soort die bv ook wel kleine kindjes bijt/opeet.
Maar goed dan komen de zusjes natuurlijk ook een keertje bij ons spelen, en bleven beide meisjes gillend van angst buiten de deur staan, klaar om weg te rennen, want zij zagen een  heul eng beest in ons huis.
 
 Ik ving het enge gevaarlijke beest en stopte hem maar in zn bench. Daarna durfden de meisjes weer adem te halen, stopte het gegil en durfden ze binnen te komen, alhoewel ze met trillende vingertjes naar onze vensterbank wezen want daar zat nog een kleintje eng beest,  ehm te miauwen.
Eng gevaarlijk beest nummer 2 bij het toetje eten.  
Kinderen je blijft je verbazen, alhoewel ze wel heerlijk eerlijk zijn en opgewekt kwetterden dat er wel veel rommel om onze tafel lag .

10 opmerkingen:

 1. haha geweldig,snap je niet he dat ze voor honden en katten bang zijn maar voor een slang nee joh dat is zo gewoon.

  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, als bijzonder gewoon wordt wordt gewoon bijzonder ;-)

  Ooit kwam hier ook 'n vriendinnetje en die zei metten bij het binnenstappen van de kamer: Zo, jullie mogen ook weleens opruimen! (8 jaar ofzo).....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha! Het is blijkbaar maar net wat je gewend bent...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eng is ook maar relatief hahaha!
  Leuke foto die laatste....:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lachen :)
  Hier ook wel eens een meisje gehad, die bij binnenkomst direct zei: wat staat het hier vol! (7 jaar)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihi. Altijd leerzaam, die kleintjes op bezoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog kleinere kinderen vinden bij mij altijd wel ergens stofplukjes, hoe hard ik ook zuig. Komen ze dan trots aan mama of papa laten zien....bedankt!
  Bij een vriendin van vroeger hadden ze ook slangen thuis en soms ook muizen... even.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...