maandag 26 augustus 2013

Verveeld thuis zitten?

Nu ook onze jongste schat al sinds vorige week op school zit, vraagt/zegt er wel eens iemand( mijn lieve schoonvader bijvoorbeeld ). Ach, en verveel je je dan nu niet heel erg?
Nou, denk ik dan altijd, was het maar waar, k zou me graag eens een dagje vervelen, dat je gewoon  echt niet meer weet wat nu te doen, alle huishoudelijke klussen klaar, alle boeken uit, alle tijdschriften ook weer bij gelezen, naar de kapper geweest, wenkbrauwen geëpileerd en geverfd, den hoend ook heel uitgebreid en lang uitgelaten, en dan dus niks meer weten te doen, vervelen dus.
Omdat iedereen naar school is......rust?
Neen, zeg, na 3 dagen vorige week kreeg jongste dochter spontaan de 5 de (of 10 de what-ever) kinderziekte, rode vlekje, koorts etc etc, ik dacht zelf een klein moment, het zullen toch niet de mazelen zijn? ( wij doen wel aan het inenten der kinderen, maar liefst wat later dan het consultatie bureau wenselijk acht). Maar je weet maar nooit, mijn oudste zoon, nu 18 moest met zijn hele lichting ooit eens opnieuw geënt worden omdat het met een te slappe enting was geweest.
Maar neen, geen mazelen dus, maar heel gewoon die 10de kinderziekte. En kleine schat weer alle dagen 24 uur als een octopus aan mij vast geklemd.
Dan een nieuwe week, nieuwe kansen, op verveling zou je denken he?
Maar nu heeft jongste zoon de afgelopen nacht al veel last van een ontstoken oog, en blijven jongsten thuis. Geen haar op het hoofd van jongste dochter peinst er namelijk over zonder haar broer naar school te gaan.
En omdat jongste zoon nu eigenlijk de hele zomer al kampt met diverse ontstekingen her en der, brachten wij een bezoekje aan de huisarts ( en we fijn een uurtje in de wachtkamer zaten te wachten). Alwaar hij tijdens het oogspiegelen draaierig, misselijk werd en ten slotte flauwviel in mijn armen. De spreekkamer van de dokter onder spuugde en we naar het lab konden gaan voor wat onderzoeken, want alleen symptomen bestrijden door er weer wat anti-biotica tegenaan te gooien leek ons niet echt de juiste optie, dat kan altijd nog.
En oh ach en wee, wat was het druk, weer een uurtje wachten later waren we aan de beurt, en deed jongste zoon de truuk met draaierigheid, braken en flauwvallen nog eens.
Toen kwam beste vriend nog spelen (uit school, was al vorige week afgesproken) ....tussendoor kon de oogzalf opgehaald worden bij de apotheek, en in huis was en de was niet spontaan schoon en gevouwen de kast ingesprongen en ook de rest van de ehm huishoudklussen lagen , neen liggen er nog ...( oh en dan de leuke dingen, k heb zo'n lekker boek wat nog uit moet, waar ik helemaal inzit, en ik ga zo lekker met spinnen op de spintol, met de schapenwol, ben ook al met de zelf gesponnen draad een vestje voor het kleinste lid van ons gezin aan het haken,en grutjes wat een hoop wol gaat er in een klein vestje , breien wil ik nog leren ook , en liefst ook nog leren spinnen op spinnewiel en ehm iets met vilten)
Ik kom gewoon niet aan vervelen toe.

14 opmerkingen:

 1. Heerlijk toch, niet vervelen............wat is dat eigenlijk denk ik dan.
  zoveel leuke dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei beterschap met 't manneke!
  Enne... spinnen wil ik nog wel eens leren.... Vilten is superleuk! Wel tijdrovend, of hoe je het ook wil noemen ;-); vanmiddag nog gedaan.
  Groetjes, en een rustige avond gewenst ;-), Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ken ik wel! Zeiden mensen ook toen ik afgekeurd werd, dan zit je de hele dag thuis...nou eh..die dag moet nog komen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe irritant die vraag: verveel je je niet...

  Maar wel even schrikken, met je zoontje? Hopelijk snel wat meer duidelijkheid. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan het me ook niet voorstellen.
  Hoe vaak ik de opmerking krijg of ik niet gek wordt van thuiszitten of ik de muren niet oploop.
  Wel. Eerlijk waar. Heel soms wel eens een keertje, maar dan moet je er wat aan doen en heeft totaal niets met verveling te maken natuurlijk.
  Ik heb altijd wat te doen. Ik zou net wat minder te doen willen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk weggeschreven, van die was die niet de kast vanzelf insprong, die heb ik ook...
  Beterschap met je kereltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beterschap met kleine man. En vervelen ....wat is dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dat ze maar gauw weer beter mag zijn
  Juul

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nee... dat is inderdaad zo... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Op een bepaalde manier wel handig dat je zoon zijn symptomen zo duidelijk kon laten zien bij de dokter!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hopelijk knapt je jongste mannetje snel weer op!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hopelijk snel meer duidelijkheid over het kleine manneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oei, wel schrikken met je jongste. Hopelijk knapt ie snel op hoor!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...