Overgang

Het einde van het schooljaar nadert en dat zijn toch soms redelijk spannende tijden, niet alleen voor de kinderen, ook voor mij als moeder. Oudste zoon houd van een spannend leven blijkbaar. Zo heeft oudste zoon namelijk een, in mijn ogen, gemakkelijk idee over school, iets van minimale inzet en dan de laatste week benauwd gaan zitten buffelen. Jah en het dan nog halen ook, grrrom en zucht.
Oudste dochter is heel anders, wat dat betreft, die is erg van het bijhouden en soms ook heus van op het laatste moment nog iets moeten uitprinten (stress, papier of inkt op of geen connectie kunnen krijgen met printer), want inleveren, maar toch, het schoolwerk is normaal en redelijk op orde, er zijn bijvoorbeeld ook geen boeken spoorloos spontaan verdwenen en ze doet wat ze moet doen, wat huis-en schoolwerk betreft, waardoor het schoolgebeuren voor haar en ook dus voor mij wat ontspannener verloopt. En evengoed heel fijn ook zij gaat over.
Dan jongste zoon, die zit in groep 2 en die blijft nog lekker een jaartje in die groep, omdat hij de eerste basisschooltijd en ook afgelopen december, de hele maand nog, veel benauwd en dus ziek thuis gebleven is. Hij zit eigenlijk pas net lekker in het ritme en in zn vel en heeft een fijne Juf met ongeveer 100 jaar ervaring die net zoals wij dat ook zien, een (het allerliefste) jongetje ziet die het nog heel fijn vindt om veel te spelen, en buiten te ravotten en meer dan fijn, hij heeft dat waarschijnlijk gewoon nog "nodig". Dus ook al denkt ze dat hij het kwa nivo wel aan zou kunnen groep drie, kwa emotie enzo heeft hij  nog andere behoeftes ook. Ik zeg hier expres denkt, want wij, als ouders, hebben gevraagd of de basisschool ons kind in de groep 1 en 2, de kleuterklassen, in ieder geval, geen Cito-toets  wil laten doen, wij zien daarin nu niet direct meerwaarde. (en met ons zijn daar meerdere geluiden tegen, google eens op zwartboek onderwijs bv).
Dan jongste dochter, oei arch en wee, die heeft deze week de laatste week op de peuterpoepzaal, maar daar komt nog een apart blogje over denk ik zomaar.

Reacties

  1. Fijn dat alles toch nog goed is verlopen ondanks de nodige stress momenten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier ook een overgang van groep 2 naar 3.
    en o wat worden ze dan opeens al groot.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heb je helemaal goed hoor\! lekker geen toetsen. echt niet nodig....je weet t zelf heel goed wat je kind aankan en de juffies als t goed is ook. Hier heeft zoon lekker ook geen toetsen gehad nog. voordeel van de Vrije school dan weer.hij gaat wel door ook al heb ik getwijfeld.. qua leren allemaal prima.. emotioneel is hij nog wel vrij jong . dat hij de langste van de klas is al zegt me niets..hij is en blijft de jongste van de groep die doorgaat. dus we houden t in de gaten. goh je jongste ook alweer naar school.. help we worden oud.. de tijd vliegt voorbij

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oef. Het is weer eens voorbij hé.
    Fijne vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. jaa ik ken het,alles op het laatste moment doen is hier ook vaak aan de orde,hier gaat nu ook alles over alleen 1 zoon gaat over maar wel op een ander nivo,een stapje terug,maar helemaal niet erg hoor hij heeft zijn best gedaan.

    gr yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi, al die verschillende kinderen en fases. Ik vind het ook zo jammer dat kinderen steeds jonger al zo moeten presteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Alle kinderen zijn anders, dat zie je maar weer :-)

    Goed idee om hem nog ene jaar te laten kleuteren en geen cito te doen. Ik heb trouwens niets tegen de cito, en weet zeker dat mijn jognste dat gewoon echt heel leuk zou vinden (maar hij mag nog niet!). Ik snap je bezwaren maar ik weet inmiddels ook dat er kinderen zijn die dat soort dingen niet als "moeten presteren" maar als leuke uitdaging zien, zo jong als ze zijn! Zo lang ze geen knippen en kleuren in de cito stoppen, tenminste :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. haha het is me allemaal wat he..... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb ze ook in alle soorten en maten. Van serieuze leerlingen tot 'Komt wel goed' leerlingen… Die laatsten vind ik erg vermoeiend eerlijk gezegd.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nou dat is mooi. Dat moet worden gevierd.. allemaal over !!!
    Juul

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Populaire posts van deze blog

Een fris begin

Ordelijk