zondag 23 juni 2013

Groen gebeuren

Prachtige onbespoten, door collega(blogster) gekweekte spinazie.( KLIKKERDEklik haar blog) mee gekregen, toen ik samen met haar een rondje door haar moestuin maakte, oh het zag er allemaal zo prachtig groen en heerlijk uit. Een prachtige moestuin!
Een enorme berg spinazie, waar we van de week het al geroerbakt aten, met gesnipperde uitjes knoflookjes en tomaat, heerlijk.
Maar ik hield een kleine berg over. En op zaterdagavond eten we hier graag iets makkelijks, en kindvriendelijks, zodat het eten haast moeiteloos bij iedereen naar binnen glijd en we ons allen relaxed voelen, ook ik, want gezeur over eten, wat ik gekookt heb kan ik slecht aanhoren.( Leg wat je niet lust op de rand van je bord, eet de rest op, van zeuren krijg ik pukkeltjes, op zn minst).
Maar goed wat aten we dan.
De broodbakmachine werd gevuld met de ingrediƫnten voor een lekker deegje, en ondertussen sneed ik kastanje champignons, ui, tomaat, en waste de overgebleven spinazieberg. De jongsten rollebolden hun eigen stukje deeg tot monsterlijk gevormde pizzaatjes.
En maakte ik een grote plaatpizza, vol met verstopte groentes en extra olijfjes en kaas op het stuk wat manlief en ikzelf eten.
Het was werkelijk verrukkelijk, en ik ga snel nog in de minimoestuin een paar rijtjes spinazie zaaien, man, man, man zo lekker.

5 opmerkingen:

 1. MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMmmmmmmmmmmm
  Spinazie is hier grote favoriet!! Pizza ook :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. verstopte groente!? Nou ik heb hier thuis iemand die ieder goed verstopt friemeltje groen er zo tussen uit vist hoor..... zucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt mij wel leukker.. doe je er ook sambal in ?

  JB

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...