dinsdag 23 april 2013

Moestuinmaandag ehm op dinsdag dan maar

In onze kleine vierkantemeterkas kwam met de gezaaide sla, zo ongeveer een oerwoud-en-alles-overwoerende- munt op (nouja, waar munt groeit kant, geen ander onkruid groeien en daarbij munt is altijd heerlijk in de thee, en ik drink dat graag, dus je kunt er nooit teveel van hebben, nouja ehm bijna nooit )
Citroenmelisse, groeit idem en gaat ook al zo heerlijk in de thee :-)
En dit onder andere, staat wisselend buiten in het zonnetje, maar zeker snachts nog binnen, omdat t echt nog te koud is.
Onze courgettes, ze doen het goed.
En verder droogde ik, in de heerlijke zon al wat blaadjes aardbei, citroenmelisse en munt, gewoon op schoteltjes in de zon, na een middagje al helemaal crispie, en ehm ik ga het bewaren om er later bv kruidenthee van te maken. Elke keer ongeveer 10 blaadjes en aan het eind van de zomer heb je een pot vol. Voor thee. Of je eigen medicijn, aarbeidbladthee bijvoorbeeld helpt oa bij het stoppen van diarree.

Soms voel ik me net een echte heks, als ik zo bezig ben met verzamelen en drogen der dingen :-)
Zijn er nog anderen die dat ook doen?


8 opmerkingen:

 1. Nee, maar ik houd ook niet van tuinieren. Het is voor mij een wekelijks verplicht nummer om onkruid te wieden, en dat doe ik met de kookwekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha heksje! Ik heb hier wel een 4 jarige die ook graag heksensoep maakt. En daar voor mag hij ook de munt blaadjes en citroenmelisse pakken. die hebben wij ook zooooo veel staan. Verse muntthee drink ik ook graag. Met citroen heb ik eigenlijk nog nooit geprobeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja hoor de vrouwenmantel voor vrouwenprobleempjes, bergen kamillie voor stoomwerk en ontstekingen in de mond (thee van trekken en spoelen maar), Lavendel voor de lekker enz enz enz...... Ik heb helaas wat moeten minderen in de ruwe grond in de tuin maar goed dat is niet anders....... zelfs in de vrije natuur valt genoeg te vinden wat je kan gebruiken voor van alles en nog wat.
  Gr petradepooh

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, die kruiden doe ik ook in de thee. Je hebt goede bewaking bij de courgettes (een heks is er niks bij).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihi die dino in de vensterbank! Ik heb vorig jaar een metalen ring gekocht waar je bundeltjes kruiden etc. Aan kan hangen om te dragen. Nu nog even doen ;). Las net dat munt de rupsen bij kool weghoudt. Munt en citroenmelisse kun je het beste met pot in de grond zetten, omdat ze woekeren. Ook gelezen :).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ben jij goed bezig! Lekker zo'n munt theetje :-)

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...