maandag 18 februari 2013

Waarom blog ik?

Vanmorgen stelde vlijtig Liesje, van www.huisvlijt.com op haar blog de vraag, waarom blog jij en dat vond ik zo'n leuke vraag, daarbij heb ik daar zo'n uitgebreid antwoord op, dat ik besloot om daar zelf ook eens een blogje aan te wijden.
Inmiddels als bijna 4 jaar geleden, kwam ik tijdens het googlelen, op het blog van Teunie van www.eenvoudigleven.blogspot.com terecht, en niet alleen kreeg ik antwoord op mijn zoekterm, ik werd gegrepen door haar leuke en open manier van schrijven, dacht regelmatig.....waaaaauwie..... en las zo ongeveer in 3 dagen haar hele blog door en begreep ondertussen dat er een soort van paralel universum was, te weten, de blogwereld.....fascinerend, en tegelijkertijd fantastisch, wat een mogelijkheden.
Ik ben toen meteen een blog begonnen, bij blogspot, waar ik nog steeds zit, omdat dat gewoon een zeer gemakkelijk en gebruikersvriendelijk program heeft.
Maar ik begon dus zomaar in de wilde weg met bloggen zonder, een bepaald onderwerp, zonder visie, zeg maar. Ik moest daarin nog wel mijn draai vinden, uiteindelijk kwam ik uit op het schrijven over het alledaagse leven, daarbij was het tevens mijn wens wel een leuk....blijmoedig blog te hebben, gewoon omdat ik dat fijner vind om te schrijven, toch blog ik regelmatig ook wel over de ehm alledaagse kwellingen en zorgen, die het leven ( met man en 4 kinderen, een hond en een kat ;-) ) nou eenmaal met zich meebrengen.
Ik blog......
Omdat ik schrijven en lezen erg leuk, omdat het soms zo lekker is om de dingen op te schrijven, dat doet wel wat met me namelijk.
Omdat ik mijn hele leven al dagboeken bij hield en alhoewel dit net iets anders is, mijn blog is immers openbaar, voelt dit toch nog wel dagboek-achtig.
Ondertussen heeft het bloggen mij veel extra gebracht, degenen die barsten en bloggen over creativiteit doen ook in mij soms mijn slaperige crea-genen ontwaken...zo doen de huishoudblogs mij wel eens een duw geven op het rechte spoor van georganiseerde huishoudingen ( of opgelucht ademhalen neeee dat ga ik niet doen hoor), de consuminderaars mij nadenken over geld/uitgaves en weet ik al wat meer.
Degenen die ook over alledaagse dingen in hun leven schrijven, vind ik ook erg leuk, gewoon omdat het idd soms zo herkenbaar is ....en soms heb ik wel eens de waarom wist ik hier eerder niks van erlebnis :-).

Ik vind jullies allemaal gewoon hartstikke leuk!

Dan hoeveel tijd besteed ik er per week aan? Eerlijk gezegd, zou ik het niet goed weten, ik heb namelijk in principe de vage wens, ongeveer elke dag een blogje te schrijven, maar soms komt het er gewoon niet van, geen/weinig tijd, want inspiratie heb ik bijna altijd wel. (heel enkele keer ben ikzelf gewoon niet in de mood)
Daar maak ik zelf geen punt van, ook al vind ik dat wel jammer, als ik weer tijd heb blog ik dan gewoon wel weer.( het is bij mij wel zo hoe langer het geleden is hoe "moeilijker" ik het vind weer een begin te maken)


6 opmerkingen:

 1. Dat is toch wel een leuk iedee om eens te bloggen over het waarom van het bloggen en het blogplezier misschien wel blogfrustraties...
  Bij jou lees ik graag omdat je nou eenmaal een gave hebt om dingen (zelfs serieuze) op een ludieke manier te vertellen. (En dat laatste wat je zegt dat herken ik wel, dat had ik ook toen ik in de kerstvakantie niet geblogd had.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om eens bij stil te staan id. Wie weet blog ik er ook eens over :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat het je zoveel plezier geeft. Bloggen is ook leuk! De interactie met andere mensen, de lol, de steun, de andere inzichten die je krijgt. En de live contacten die je er (soms) aan overhoud.

  Ik kom graag bij je, ga door!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen! Dat gevoel van 'er is gewoon een hele wereld waar ik niets af wist!' herken ik. De blogwereld is een heel groot universum, vol met leuke verhalen en informatie.

  Net als jij krijg ik ook geregeld een duwtje in de rug door bepaalde blogs. Bijvoorbeeld op het gebied van huishoudelijk werk en financiën. Ook brengen ze me op ideeën, of schudden me wakker voor bepaalde onderwerpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hihi en ik vind het leuk om je blogjes te lezen! En juist omdat het zo lekker je normale leven is. En 4 jaar al wauw!

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...