donderdag 21 februari 2013

Marktplaats ervaringen

Ook ik koop (en verkoop) wel eens wat op MP, en ik hoor en lees daar verschillende ervaringen over, en dus wou ik mijn ehm tactiek eens delen.
Als ik een item begeer, zeg een, nee ik bedoel natuurlijk DE fantastische(hoehebikooitzonderkunnenleven)kaasmolen van de tuppertut, dan zoek ik die op en bekijk het aanbod eens, wat meestal vrij overweldigend is op mp.
Dan bekijk ik de woonplaats van de verkoper, om te kijken of een of ander eventueel door manlief meegenomen zou kunnen worden op zijn route werk->huis. (dat scheelt weer verzendkosten en het voordeel van thuis ophalen, vind ik, dat je het gewenste item nog even in het echie kunt bekijken voor de koop, alhoewel wij nog geen enkele keer om die reden een koop niet hebben laten doorgaan.)
Door al dat rondsnuffelen krijg ik dan wel een idee wat de gemiddelde tweedehandsprijs voor het item is, en tevens heb ik natuurlijk de nieuwprijs ook opgezocht.
Want als iets als nieuw word aangeboden, voor een prijs ongeveer gelijk aan nieuw, en daar moeten dan soms ook nog verzendkosten bij, dan koop ik het liever gewoon echt helemaal nieuw, want dat is dan goedkoper, of ik kijk nog even verder en wacht nog een weekje of wat.
Om mezelf tegen vervelende en tegenvallende impulsaankopen te behoeden, door ervaring wijs geworden, heb ik tegenwoordig de 30-dagenlijst, en ach als je het echt wil hebben kun je ook wel 40 dagen wachten.
Maar ik kijk alleen bij advertenties met foto's,en als ik het heb gevonden en het staat me aan, de foto, de prijs, de afstand (eventueel) dan mail ik de verkopende partij (zit op mp gewoon een knopje voor) met de vraag of het nog te koop is, of het compleet en goedwerkend is ( kun je op de foto immers niet altijd zien) en met een redelijk bod.
Meestal krijg ik vrij snel, binnen 24 uur reactie per mail, en kunnen we zaken doen, een enkele keer blijkt item reeds verkocht en de advertentie nog niet weg.
Wat mij per toeval al enkele keren opviel, ik doe vaak meerdere, meestal, 2 verkopers eenzelfde bod voor eenzelfde produkt, de een stond er al een maand op, de ander stond er 1 dag op, dat de oudste advertentie sneller bereid was mijn absoluut redelijke bod aan te nemen.
Na de "deal" als ik het produkt zelf vastgehouden en getest heb, stuur ik vaak nog een mailtje waarin ik mijn mp-partner bedank voor het snelle zakendoen en tevens mijn blijdschap over het produkt uitspreek. Waarna ik net zo vaak weer een mailtje terug krijg met nog tips en trics enzo :-), echt heel vriendelijk vind ik dat allemaal.
Ohjah: natuurlijk trek ik meteen mijn andere biedingen in, zit ook een handig knopje voor bij mp,handig voor degenen die niet meer weten op welke advertenties je allemaal geboden hebt, met een begeleidend mailtje dat ik ondertussen met een snellere verkoper in zee ben gegaan.
Onvriendelijke of onbetrouwbare kopers/verkopers ben ik zelf nog niet tegen gekomen, wel heb ik wel eens gehad dat de advertentie er dus nog op stond en het produkt al verkocht bleek, en ook wel eens dat de verkoper aangaf van de verkoop af te willen zien omdat ze het toch liever zelf wilden houden bij nader inzien, dat ging toen om een grote gezinstent.
Een keer vroeg ik de verkopende partij of het uitkwam dat het produkt de week erna op te halen, dan zouden we wegens fam. bezoek praktisch erlangs rijden, dat was prima, en toen kreeg ik na 2 dagen mailtjes dat ze me niet geloofden ( dat ik het werkelijk zou kopen dus) en toen ik op mp keek bleek dat er een ander een hoger bod na mij gedaan had. En bleek tegen partij het dus voor een paar euro meer aan die ander verkocht te hebben, dat vond ik raar, en een beetje vervelend. Maar het allergekste vond ik eigenlijk dat ZIJ zeiden mij niet te vertrouwen omdat ik het na een week pas op kwam halen en daarom hadden ze het nog op mp laten staan, maw, het was allemaal aan mijzelve te danken.
Maar voor nu, ben ik blij met mn kaasmolentje, die natuurlijk reuze mooi multifunctioneel is en ook andere dingen kan verwerken, noten, brokken chocola, en diverse groentjes, wortels bv  :-)

13 opmerkingen:

 1. Ja... bij ons tot nu toe over het algemeen ook positieve reacties, zowel voor verkoop als aankopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook vrijwel altijd positieve ervaringen zowel als koper als als verkoper....
  en dat op diverse sites...
  het zijn dikwijls ook hele leuke contacten
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jaa wij ook vaak positieve reactie,s van marktplaats,wel als ik er wat op zet dat ze het niet komen halen dat is echt heel irritant.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een herkenbaar verhaal. Hier ging het op 1 x na ook altijd goed. Dat onderdeel voor de pc (25 euro) is nooit gekomen en verkoper was onbereikbaar....Verkopen is lastiger blijkt, want vaak laten ze je toch zitten, betalen niet of komen niet opdagen. Helaas...
  Groet Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah, dat dingetje wil ik ook al een tijdje graag hebben, zal ook eens gaan rondsnuffelen...
  Ik heb ook meestal goede ervaringen, maar als verkoper vraag ik me ook af of jij dan wel afmeldt bij degenen bij wie je ook een bod gedaan had. Want ik krijg nogal eens geen reacties terug als ik zeg accoord te gaan of ik een tegenbod doe. En dat vind ik ook vervelend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. als ik een positieve reactie ergens heb trek ik meteen mijn andere biedingen in met mailtje naar betreffende verkoper dat andere verkopers snellern reeageerde ...

   Verwijderen
  2. jolanda: ik heb het meteen even erbij gezet, zo werkt het namelijk voor alle partijen het vriendelijkste :-)

   Verwijderen
 6. hihi een heel verhaal zo! o en crap ik kijk naar buiten en zie weer sneeuwvlokjes! o nee! (heeft overigens niets met dit berichtje te maken natuurlijk maar ik zag het nu net!).
  Maar over het algemeen ook goede ervaringen hoor met mp. Wat je zelf ook wel zegt een keer iets wat dan eigenlijk aan mij al was toebedeeld en toen ineens verkocht was voor 1 euro meer ofzo. Met zelf verkopen gaat er wel vaak veel tijd overheen. En ook foto's maken op computer gooien enzo. Dat ik daar eigenlijk niet meer zo'n zin in heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ook alleen maar goede ervaringen met mp, zowel met kopen als verkopen. Maar ik hoor ook andere verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om jouw tactiek te lezen! Ik reageer ook alleen als er een foto bij staat. Zonder foto kun je het als verkoper volgens mij echt wel schudden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben ook altijd positieve ervaringen gehad met tweedehands online kopen. En inderdaad die 30-dagen tactiek is een uitstekend middel om te weten of je echt wel iets nodig hebt of niet.
  BTW dat kaasmolentje is goud waard! Ik gebruik het mijne bijna alle dagen en dat al zes jaar lang!
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij hebben geen negatieve ervaringen meegemaakt.
  Die 30 dagen taktiek ga ik ook instellen...is wel handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. het vernieuwde mp vind ik maar niets........ eerst inloggen enzo(ja makkelijk voor advertenties en cookies en troep.....)en als je een bod doet krijgen wij geen melding meer bv. maar het is wel makkelijk af en toe (paardrijlaarzen,sportkleding enz).
  Gr Petra

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...