woensdag 16 januari 2013

Flauw tiepje

Mijn bakvisje (altijd even actief en sportief) heeft de laatste tijd zomaar wat last van flauwtes en ook hoofdpijn.
Nu denkt de huisarts mogelijk aan vit b12 tekort (onder andere) , want dat zou bij langdurig vegetarisch etenden wel regelmatig voorkomen. Zelf betwijfel ik dat, want zij eet wel gewoon boter, eieren, melk, kaas, veel noten en ook soja-produkten, en 1 x per maand een stukje vis (gewoon omdat ze dat wel heel lekker vind en ik juist om deficienties tegen te gaan dat dus stimuleer). Maar bij deze vroeg ik mij af of er onder jullie ervaringen zijn van vega-etenden die inderdaad een tekort hadden.

16 opmerkingen:

 1. Wel een lieve foto! Ik heb verder geen verstand van gezond en/of vegetarisch eten...behalve dat vitamines uit potjes komen?! (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik eet niet 100% vegetarisch, maar voordat ik minderde met vlees, had ik ook een b12 tekort. Er is zelfs een stichting b12tekort en op de site kun je eens kijken of de klachten kloppen met hetegeen bakvisje heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er ook al geen verstand van. Heeft ze niet iets simpels als bloedarmoede? Of oververmoeid door school?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier het tegenovergestelde van vegetarisch, dus ik kan je niet helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. geen idee!
  Ik vind het wel grappig dat je dan een visje bakt voor je bakvisje......
  Maar vervelend dat ze zich niet helemaal top voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb dat nooit aan de hand gehad, en toch zelf heel vegetarisch opgevoed. Elke dag wat Marmite op de boterham smeren helpt ook tegen B12 tekort.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Soms groeien meisjes van deze leeftijd gewoon heel hard en dat geeft problemen. Is ze al ongesteld?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik weet niet of je mijn blog dagelijks volgt, maar Lege Zakken Girl had deze verschijnselen ook in het jaar (14) dat ze ging menstrueren en zij eet wel vlees. Hoort er op die leeftijd bij volgens de rij huisartsen, die wij hebben gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik hoor het vaker bij meisjes van deze leeftijd, misschien kunnen idd regelmatige bloedingen ermee te maken hebben. Som krijg je het idee dat een lichaam zich daar nog op in moet stellen. Heeft ze geen ijzergebrek? Dat kan ook onder vleeseters voorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @legezakkenvrouw en jolanda: zelf denk ik ook dat het het jongemeisjes syndroom is hoor :-) maar jah t is vrij heftig aanwezig dat is toch erg vervelend en naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Och, wat een liefje!
  (En geen tips, maar mijn nichtje had het ook een tijdje en dat is nu weer over.)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Toch zou ik wel het advies van je dokter niet negeren...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik eet sinds mijn 14e vegetarisch en heb ook een b12 tekort gehad. Terwijl ik ook veel zuivel at. Het zou ook met de ziekte van Crohn te maken kunnen hebben dacht de arts, ontstekingen die de opname remmen ofzo. Ik heb toen een half jaar lang injecties moeten nemen eke 2 weken. Nu slik ik gewoon multivitamine waar ook B12 inzit en geen problemen meer gehad....
  Kan je geen bloed laten prikken? Dan kunnen ze testen of er inderdaad een B12 tekort is of niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Vitamine B12 tekort komt ook vaker voor bij mensen met voedselintoleranties als bijv coeliakie. Persoonlijk vind ik 1x per maand vis erg weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het eerste wat in mij opkomt is ook snelle groei en hormoonschommelingen. Zou wel even bloed laten prikken, dan weet je zeker of het geen bloedarmoede is.
  En anders een tijdje Floradix of Roosvicee ferro. Sterkte met je bakvisje!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je kunt die VB12 toch laten meten ?
  Verder is ze een heel lief meisje
  Juul

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...