woensdag 31 oktober 2012

Flierefluiten..

Herfst, oktober, oogstmaand, het is echt waar, als je goed om je heen kijkt, lijkt er nu bijna geen einde aan te komen. Pompoenen, appels, en in eigen tuin ook de laatste tomaten en mini-komkommers van dit jaar ......
Overal zijn de vlierbessen vast al geplukt, en de vlieren kaal, maar bij ons in de regio, is alles altijd wat later. Dikke trossen donker paarse besjes hangen zwaar naar beneden.
Moet eerlijkheidshalve er wel bij vermelden dat deze keer het de manlief was , waar ze samen op vlierbessen-jacht gingen.
En met twee enthousiaste wild(e)plukkers, gaat het razendsnel.
Hier de oogst, 2 flinke tupperware- bakken vol. (inderdaad deze bakken gebruik ik nog steeds het meest waar het niet speciaal voor bedoel is, namelijk garen van rijst en macaronie enzo zonder te koken, maar, het zijn zulke heerlijke grote bakken).
Een flinke bak gaf netto al ruim een kilo bessen, die ik verwerkt heb tot jam.( deze keer eens met appel en kaneel en gember erdoorheen). Yummie.
Ehm dan ga ik nu de paarse spikkels die OVERAL in de keuken en op de kinders ( en de kleren zitten, aaaaargh) zitten eens wegpoetsen. En daarna ga ik lekker met een blaadje op de bank op zoek naar nieuwe energie en inspiratie .

5 opmerkingen:

 1. lijkt mij heerlijk,ik gun mij echt de tijd niet voor om jam te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh lekker vlierbessenjam. Dat was dan 2 keer plezier... van het plukken en het opsmikkellen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk! Lijkt me superleuk om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat heb je dan ook wel verdiend. Wat voor blad is het? Wat je daar op de foto hebt liggen ken ik niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @vlijtig liesje : het is een extra uitgave van de Mama en de groter groeien.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...