wat doen wij tegen/met ons hooi?

Bakvisdochter en ikzelf hebben beide nogal lang en dik haar (ongeveer tot mijn middel op mn rug, komt mijn lange haar), wat er heus leuk uitziet (meestal dan toch) maar wat ehm kwa doorkambaarheid en ook kwa droogheid wel enige verzorging nodig heeft.
Nou las ik net bij vlijtig Liesje ook het een en ander over haar oplossing, en eerlijk is eerlijk, zo deden wij het lange jaren ook. Wassen (zo weinig mogelijk, zeg 1 x per week) en daarna door het natte haar conditioner en dat na enige minuten inwerktijd uitspoelen. Oke, het hielp iets, idd zeker in vergelijking met niks doen na het wassen, maar nog steeds, en ook tussen de wasbeurten door werd onze haarbos regelmatig door de eeuwig fris en wild woest waaiende zeewinden in behoorlijke klittenbossen getransformeerd. (wat met droog doorkammen dus nogal pijnlijk is).
Onze oplossing tegenwoordig, die ons beide vrij goed bevalt: een gekocht vernevel-achtig-flesje ( te koop bij blokker en action, en deze vond ik zo leuk omdat je hem oppompt en hij dus op luchtdruk werkt, ja oke noem me maar kidnerachtig, het is gewoon echt leuker dan een mini-plantenspuiter).
Vullen met water en een druppie van je favo (dure?) hairconditioner erin, schudden->klaar!!
Gebruik dit naar wens op je droge haar, verbetert de doorkambaarheid enorm (tevens komt t niet echt OP je hoofdhuid wat eventuele irritaie van die hoofdhuid dus voorkomt) of gebruik na je wasbeurt op je natte haar. Voordeel je gebruikt echt veel minder en bij nadenken vond ik het ook wel een beetje gek dat je conditioner gebruikt in je haar en die vervolgens weer (grotendeels uitspoelt??? want zo staat het meestal op het voorschrift).
(Als het helemaal opgebruikt is spoel en spuit ik m soms even door met warm water)

Reacties

  1. Wat goed dat je een oplossing vond!
    Ik gaf je antwoord op je vraag op mijn blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn dochter heeft op verjaardag een 'tangel teaser" van haar tante gekregen. Het is een dure borstel 18.00 euro geloof ik . Maar hij kamt als een tierelier. Echt geweldig zon ding.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @jolanda: ik heb daar wel eens van gehoord maar t werkt dus werkelijk?
    de kritiek die ik eens hoorde was dat de "" stekels " te kort waren en het alleen de bovenste laag haar doorkamde( waardoor het makkelijker LIJKT maar dus niet echt is) :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dochter kamt wel vaak strook voor strook zeg maar, dat kamt het makkelijkst. Maar de borstel glijdt er dan wel geweldig makkelijk door. Even op de kop hangen en dan de onderste haren.

      Verwijderen
  4. Oh, dat zit ook al voorverpakt in een flesje (anti-klit-spray ofzo), maar dit is natuurlijk veel goedkoper :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik koop van die kant en klare flessen anti-klit doorkamsprauy, maar dat is ws hetzelfde!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mijn kapper adviseerde mij mijn krulhaar alleen te kammen voor het wassen en daarna.Dan de rest van de week niet meer, dit doe ik al 10 jaar en bevalt mij heel goed.Waarom kon niemand dat mij vroeger vertellen,toen liep ik dus altijd met pluishaar.Krulhaar moet zoveel mogelijk rust hebben en daar kan best een zeewind(je) bij hoor(woon ook aan zee)Gr Anne_mae

    BeantwoordenVerwijderen
  7. kort haar staat best leuk
    JB

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heb je er wel is aan gedacht om je haar een masker te geven van kokosolie. Gewoon kokosolie in je haar doen, half uur laten intrekken en dan goed uitwassen. Je haar wordt er super zacht van en heel makkelijk doorkambaar ook bij heel lang haar (tot de onderkant rug)
    Groetjes Dreadlocks

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dochterlief heeft hooi, ik heb nat gras (snel vet). Ik gebruik nu na het wassen af en toe een (duur)spulletje van Gliss dat ik al jaren maar had liggen maar tis bijna op. Bedankt dus voor je top tip!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb ook haar tot aan mijn kont. Ik was het om de dag, conditioner erin, geen voorkeur voor een bepaald merk. En ik doe een paar drupjes BioSilk erin, voor ik ga borstelen. Werkt als een trein. Goedkoop aan te schaffen via http://www.lindseys.nl/c-334206/biosilk-silk-therapy/

    Met een fles van 150ml doe ik zeker 6 maanden.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Haren wassen; haar nat maken, oplossing zuiveringszout/water en daarmee wassen, Uitspoelen en dan oplossing appelazijn/water en weer uitspoelen. Je hebt zacht haar, het wordt niet snel vet, kamt heerlijk enz.enz. Onze dochter doet dit al jaren en ook onze kleindochter heeft prachtige lange haren en geen moeite met kammen.
    Heb het goed.
    Gerrie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze tip heb ik "gepikt" van; Wie dit leest is een vrek (Neurootje).Gerrie

      Verwijderen

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Populaire posts van deze blog

Een fris begin

Ordelijk