zaterdag 18 februari 2012

lekker zaterdagje

Op zaterdag doe ik graag een rondje over de markt, welke markt dan ook. Lekker verse groentes, kaas en/of vis halen. En vaak kom ik bij dezelfde groenteboer, gewoon omdat ik die zo lekker divers en ook heel aardig vind. Vandaag waren we met de hele kudde, alle kinders mee, ook de groters, en dat vond ik reuze gezellig, we aten een patatje bij de lekkerste patatboer en daarna dus de groentes halen. Nou was het al wat latig en waren ze eigenlijk al opgeruimd, maar zoals gewoonlijk, was het geen probleem en gingen wij met tassen vol naar huis.Waaronder ook een grote zak tauge bij zat, die ik in een opwelling, en dankzij de goede verkooptechnieken (aldus grootste zoon) erbij nam voor een gering bedrag, net als 3 limoentjes en 4 zakken boerenkool en ehmm nog wat groente en fruit.
Maar ja, wat te doen met zo'n grote zak tauge, ik maakte het lekker in (en de rest gaat morgen erbij door de nassi).
Ik nam 250 ml water en 250 ml natuurazijn, een pepertje ( met pitjes van ik hou van pittig) in stukken gesneden een stuk verse gemberwortel, peperkorreltjes, 4 eetl suiker, en 1 theel zout, kookte dat 5 min en goot het over de schoongewassen tauge in een schoongewassen weckpot, enkele dagen in de koelkast laten staan en je hebt een heerlijk pittig fris zoetzourtje voor bv naast de nassi ( als een soort atjar ) of ook lekker , vind ik, op een gewoon hollands bruin bammetje met kaas.
Ik kan natuurlijk weer bijna niet wachten :-)

7 opmerkingen:

 1. Oh, ik ben jaloers op jouw kwaliteiten wat betreft koken en zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker!!
  Een heel leuke en gezellige zaterdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk! Zoetzuur kopen in de winkel is zo zonde. In de eerste plek om de smaak. Klinkt goed zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat gezellig met z,n allen naar de markt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt heerlijk! Maar heb er eigenlijk nog nooit aangedacht om tauge in te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er heerlijk uit! En zo gezellig markten, fijn fijn.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...