maandag 2 januari 2012

iets wazigs over loslaten

Tijdens een hangopdebank en kijk eens een disney-filmpie , rapunzel tekenfilm, had ik in eens een opklaring en een soort van helder moment.
We zagen daar die soort van heks die het mooie prinsesje, met de mooie lange gouden haren, gestolen had en veilig beschermd tegen de boze buiten wereld opsloot  verborg in een eenzame toren, ver ver weg van de grote boze buiten wereld.( en haar opvoedde met veel liefde enzo als haar eigen dochter)
En ik zag vele voordelen :-) werkelijk..... en nog steeds wel.
Maar dan gaat de film het leven verder en de mooie prinses moet haar zorgzame moederheks vermoorden om vrij te kunnen zijn en echt te kunnen leven. Dat is namelijk het beste/leukste voor de prinses, zelfs ik zie dat heel duidelijk.(een blinde kip zou t nog zien,, )
Je moet ze los laten en hun eigen weg laten vinden je prinsesjes, maar moeilijk is dat wel, als moederheks, los laten :-) (maar ehm anders vermoorden ze je dus, wees gewaarschuwd gij mede moederheksen!)

Labels: , ,

18 reacties:

Blogger Sandra zei...

Ik heb het gesnopen ratelde deze heks.

2 januari 2012 om 18:26  
Blogger Spaarmoeder! zei...

Aha, Ja da's waar. Loslaten is een magische betovering!

2 januari 2012 om 18:30  
Blogger Fienke zei...

Ja die Disneyfilms, daar zit heus wel wat in!
:-)

2 januari 2012 om 19:53  
Blogger sandra zei...

Hmm, ik denk dat ik alvast begin met het opbergen van alle scherpe voorwerpen.......

2 januari 2012 om 20:03  
Blogger Mrs. T. zei...

Loslaten is erg moeilijk, maar we zullen wel moeten ...

2 januari 2012 om 20:08  
Blogger Mammalien zei...

Shit, ik kijk liever niet naar disney, maar daar had ik toch bijna een belangrijke les gemist! Ik moet loslaten.. Losss.s.... Pfff. Lastig hoor. Maar ik heb geen keuze zie ik nu.

2 januari 2012 om 20:52  
Blogger Puck zei...

Tsja... zo had ik deze film nou nooit bekeken... maar inmiddels heb ik al heel wat geleerd over loslaten, dat start namelijk al als je ze laat spelen met een vriendinnetje in de speeltuin.

Je mág absolúút niet langs komen om te checken of alles goed gaat... in het begin stiekem wel gedaan via de schutting (tuinen grenzen eraan) hoekje om kieken...

2 januari 2012 om 20:52  
Blogger gerrie zei...

Loslaten.........Sillie dat is al begonnen met de bevalling. En dan iedere keer stapje voor stapje. Onze zoon bleef lang thuiswonen, hij ging op z'n 29ste in zijn gekochte appartement. Vrijgezel. Onze dochter was 16 jaar en studeerde in Stad. Ik wil op kamers, dat reizen kost me teveel enrgie en tijd. Daar ging ze, de boze buitenwereld in. In het weekend thuis en direct aan haar weekendbaan voor extra zakcentjes. Nu woont ze al jaren samen met een prachtvent en zijn ze ouders van twee kinderen. Het loslaten is ook voor haar begonnen. Een hele tijd geleden vertelde ze; als mijn dochter met zestien ook op kamers wil?????? Ik weet niet wat ik dan moet doen. Gewoon vertrouwen op je eigen voedkunsten en denken; het komt goed.
Het woordje OP ervoor is gewoon een goed gelukt experiment.
Laat los.............
Hartelijke groet en tot laters
Gerrie

2 januari 2012 om 21:13  
Anonymous Anoniem zei...

Whouha! Hij is binnen hoor! Dank voor de waarschuwing..

Mag ik je ook direct een mooie 2012 toewensen? Bij deze! ;o)

2 januari 2012 om 23:03  
Anonymous Anoniem zei...

Mede-moederheks: bedankt voor deze opbeurende waarschuwing! :)

3 januari 2012 om 08:23  
Blogger Annelies zei...

Ik schop ze er vandaag nog uit... ;-)

3 januari 2012 om 08:51  
Anonymous Liene zei...

Hihi, leuke vergelijking!

3 januari 2012 om 09:50  
Blogger DharSon zei...

Loslaten?!?!?!?! Nee toch!
Ik was al een boom aan het zoeken om een hut in te maken......

3 januari 2012 om 14:32  
Blogger Trudy zei...

Snap 't hoor... en ben er ook al druk mee bezig. Moet wel zeggen dat het heel erg met bergen en dalen gaat. Maar ja, dat zal er vast bij horen. Wij zijn toch mensen, niet?

3 januari 2012 om 21:18  
Blogger Judith zei...

oh help..ik ga hem meteen bevrijden uit onze torenkamer...hoop dat ik nog op tijd ben en me niets overkomt... dankjewel voor de waarschuwing...nog een halve week en dan is t zover voor jouw zoon.. denk je dat je t aankunt of...sluit je hem op???zoon kan hier niet wachten.. twee weken vakantie duurt hem echt te lang...

3 januari 2012 om 23:36  
Anonymous petradepooh zei...

dank u, ik was er al mee bezig vandaag, een drukke weg over met bussen...alleenig........ Nu ja a life and kicking kwam ze terug en heel blij..... een prinsesje met blonde haren maar niet lang maar kort hihihi.

4 januari 2012 om 12:54  
Blogger baasbraal zei...

Toen mijn oudste dochter geboren zou worden, was ik van plan om ik me niet te zeer aan haar te hechten. Ik had net met veel moeite me van mijn eigen moeder losgemaakt. Maar na een paar dagen het geprobeerd te hebben toen ze geboren was, besloot ik me toch maar te hechten en dan zou ik de onthechting later wel zien. Ach, en uiteindelijk is het wel meegevallen, ze hebben me tenminste niet vermoord....

5 januari 2012 om 00:12  
Blogger Ladyknit zei...

Ja, ja, ik snap de hint. (ik ga ze nog snel even bijna smoren met moederliefde, maar laat ze daarna los)

14 januari 2012 om 07:14  

Een reactie posten

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage