donderdag 29 december 2011

weemodderen en mijn-meringen

Zo rond de kerst zeg maar, raak ook ik altijd een beetje weemoedig ( het begint al als ik al die kerstbomen zie staan, in de huizen waar ik langsloop in het donker en die een gezelligheid uit proberen te stralen, waarvan ik me afvraag is dit wel echt) en begin ik vaak een beetje te mijmeren over het afgelopen jaar. Waarbij ik in gedachten maand voor maand afga en de hoogte en dieptepunten nog eens herkauw. Maar ook ehm gewone alledaagse bijzondere gebeurtenissen kunnen mijn mijmerend hoofd passeren en bezig houden.
Ik hou wel een beetje van dat mijmeren, het geeft me een bepaald gevoel van kweeteigenlijkniet wat, alhoewel niet te lang en ik wil er ook niet verdrietig van worden, maar wel word ik er een beetje melancholiek van. Daar ontkom ik gewoon niet aan.
Ik vind het ook altijd weer heerlijk te merken, dat de dagen weer langer worden, gewoon omdat ik dan zo'n nieuw schoolschriftjes gevoel krijg, weer een nieuw fris jaar ligt op ons te wachten en ik ga weer proberen netjes te schrijven, ehm te leven en alleen maar het goede te doen enzo.

Helaas heb ik een soort van valse heks in me die zich soms maar moeilijk laat beteugelen.

7 opmerkingen:

 1. Haha, valse heks.... Ik kan me je weemoed wel voorstellen. Niets is wat het lijkt, aan de buitenkant, toch? Ieder huisje heeft z'n kruisje...zo'n uitdrukking bestaat niet voor niets.
  Ik ben met je eens dat het heerlijk is nu de dagen weer lengen, alhoewel ik het zelfs hier - in mijn knusse caravan met wind en regen - goed te doen vind.
  Fijn nieuw jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heee, dan lijkt je gewoon een echt mens... goed zeg! En dat mijmeren is ook echt aan mij besteed... moet zeggen dat ik het handig vind nu een blog te hebben, dan "blader" ik gewoon even terug! Fijne laatste dagen van het jaar nog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo eens mijmeren is niet verkeerd... herken het wel.
  Je hebt wel een (h)eerlijke zelfreflectie.
  Fijne jaarwisseling! En op naar de langere dagen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijmeren is een van de heerlijkste dingen die er zijn. Mijmeren als de dagen langer worden is heerlijk, maar ook in een luie stoel onder een boom, terwijl de blaadjes boven je het felle zonlicht temperen, of wanneer je 's morgens nog even vijf minuten kan blijven liggen (helaas moet je dan wachten tot je kinderen wat groter zijn)Mijmeren rules en daar hoef je je niet tegen te verzetten. Onderzoek heeft uitgewezen dat dagdromen (is ongeveer hetzelfde toch?) een hersenactiviteit is van een hogere orde. ALLE hersendelen zijn erbij betrokken en werken met elkaar samen om jou dat heerlijke nostalgische gevoel te geven en de wil om het weer helemaal goed te gaan doen op je onbeschreven blad!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ach, dat van die heks dat zal toch wel meevallen ?
  succes met je schone schriftje meid, en ik wens je alle goeds toe voor 2012 !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha, valse heks, hahaha een mens kan niet alles perfect doen, maar dat een beetje terugkijken en mijmeren en dat er alweer een jaar voorbij is dat herken ik wel. Maar er komt weer een heel mooi nieuw jaar aan, helemaal onbekend en leeg, mooi om weer in te vullen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach, of en toe heb je een heks nodig om in balans te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

Hier groeit mijn sla

  Omdat het zelf kweken van wat groentjes altijd leuk en lekker is, kocht ik bij de ace-tijon een grappige kleine kas(10 euries voor wie ...