zaterdag 5 november 2011

groen gedoe

In de weekeinden is het al jaren, min of meer, mijn/onze gezonde gewoonte, mijn fruit en groentes die ik gekocht had maar "vergeten" ben om te koken en op te eten, door de sapcentrifuge te halen. Wat echt verslonden word omdat het zo enorm lekker is en.... Zodat ehm ik stiekum toch weer wat extra gezonde voedingsstoffen in de kinderen smokkel, wat mij al een bijzonder -ik-ben-goed-bezig-gevoel geeft , tevens gooi ik dan dus geen eten weg, simpel weg omdat het ligt te rotten, wat mij wederom een bijzonder goed-bezig gevoel geeft...
Nu is het schoonmaken van het sap-apparaat wel wat werk, maar tegen zoveel goede aspecten valt t in het niet.
Maar ja dan gooi je nog steeds het restpulp wel weg, wat toch een beetje ehmm als jammer aanvoelt, de afgelopen weken ben ik aan het smoothie maken geslagen, en met 6 pers huishouden moet ik zeggen viel het werk me reuze mee, ik heb geen blender maar gebruik mijn staafmixer ervoor en dat werkt ook prima (deze is eenvoudig af te spoelen onder de kraan en snel schoon).
We verslonden zomaar een hele grote zak rauwe !! spinazie in de smoothies en hoewel t er niet smakelijk uitzag (zie boven) was de echte smaak werkelijk verrukkelijk.
Spinazie, banaan, en appel smoothie.
Biet, appel en granaatappel en citroen.

Het was soms wel wat wennen zo'n dikke drap naar binnen te slikken , maar dan verdunnen we het een beetje met een scheutje water.
En zo ging er werkelijk eens 2 ons groentes en 2 stuks fruit naar binnen bij een iedereen in huize sillie zullie. En toch, en toch..... is het niet iets wat ik dagelijks volhou/ ga doen....en ik weet niet waarom niet...

7 opmerkingen:

 1. Hier staat een blender op 't aanrecht en die gebruik ik ook regelmatig om oud fruit te hergebruiken.... Het wordt echt als tractatie gezien. Grappig s dat toch... Fijn weekend verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sorry Sillie: maar IEUW! Ik moet er niet aan denken dit op te drinken. het ziet eruit als spinazie a la creme en als ik dan lees wat er in zit.

  Dan eet ik liever alles wat je opnoemt gewoon na elkaar op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zal wel lekker zijn.. het is tenslotte van jouw hand

  groet

  JB

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mmmm ... lekker in een speciaal hoog glas opdienen zuster Klief: leuk rietje, parapluutje of wat ook erin en de kids smullen wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het er een beetje lichtgevend uitzien. ;-) Maar hé, als het lekker is, wie doet je wat?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ow..... misschien had je de eerste foto even weg moeten laten ofzo, dan had ik heeeel misschien nog geloofd dat het echt lekker was ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. nou denk niet dat ik dat hier aan de kleine man verkopen kan.. die griezelt van groente maar wie weet

  BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je even reageert! bedankt, ik ben dol op reacties!

het geluk dat rode klompjes heet

Soms heb ik wel eens van die vreemd soort geluksmomentjes. Zoals bv het moment, waarop ik mijn nieuwe (op etsy bestelde handmade) cloggs aa...